Inviterer til åpning av tettstedsgatene i Sør-Fron

Portaler ved innkjøringene til sentrum er blant tiltakene i de "nye" tettstedene. Onsdag 29 november blir det åpningsmarkering.

Portaler ved innkjøringene til sentrum er blant tiltakene i de "nye" tettstedene. Onsdag 29 november blir det åpningsmarkering. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen, Oppland fylkeskommune og Sør-Fron kommune inviterer til markering av at de nye tettstedsgatene i Sør-Fron er ferdige.

DEL

SØR-FRON: Dette skjer onsdag 29. november. Først blir det en markering på Harpefoss, på parkeringsplassen ved avkjøringen til Gålå. Deretter går turen til Hundorp. Her blir det markering ved det nye amfiet ved kommunehuset.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, ordfører Ole Muriteigen og prosjektleder for Statens vegvesen, Taale Stensbye holder taler.

Unger fra skolene i Sør-Fron skal også delta på markeringen. Alle ønsker velkommen.

I forbindelse med utbyggingen av ny E6 ble det bestemt at gamle E6 skulle bli en lokalveg, som setter de myke trafikantene i fokus.

– Med enkle grep er gamle E6 gjennom tettstedene i Sør-Fron gjort om til tettstedsgater. Lokalvegen skal være for alle trafikanter, med spesielt gode forhold for gående og syklende, står det i invitasjonen.

Blant tiltakene som er gjort er det nedsatt fartsgrense til 40 kilometer i timen, opphøyde fotgjengerfelt, kantstopp for busser, opprydding og forskjønning i sentrum og det er satt ommm portaler i hver ende av tettstedene, for å markere sentrumsområdet.

Artikkeltags