Amalie – løvepasser i Afrika

Sommerjobb blant løvene i Sør-Afrika: 18 år gamle Amalie Silli fra Harpefoss fikk realisert drømmen om å oppleve ville dyr på nært hold denne sommeren. Hun reiste til løvesenteret Felidae Cat Sanctuary i Kimberly Sør-Afrika for å ha tidenes sommerjobb.Alle foto: privat

Sommerjobb blant løvene i Sør-Afrika: 18 år gamle Amalie Silli fra Harpefoss fikk realisert drømmen om å oppleve ville dyr på nært hold denne sommeren. Hun reiste til løvesenteret Felidae Cat Sanctuary i Kimberly Sør-Afrika for å ha tidenes sommerjobb.Alle foto: privat

Artikkelen er over 4 år gammel

18 år gamle Amalie Silli fra Harpefoss har brukt sommeren til å passe løver i Sør-Afrika.

DEL

SØR-FRON: – Helt fantastisk. Jeg har hatt en helt utrolig opplevelse, sier Amalie, som nylig kom hjem etter tre uker som løvepasser på Felidae Cat Sanctuary i Kimberly i Sør-Afrika. En farm som redder og tar vare på skadede dyr.

Sov med geparden

Her fikk Amalie, gjennom sommerjobben som frivillig ved senteret, oppleve løver og en rekke andre ville dyr på nært hold.

– Jeg kom tett på dyrene ja, smiler hun og viser bilder av kosestunder med de store kattedyrene.

– Ikke skummelt?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det var snille dyr og jeg hat lett for å stole på dyr. Men vi måtte gi oss hvis løvene ville leke for mye. De vil ikke skade oss, men de er store og tunge, sier hun.

Den ene geparden som var der sov hun sammen med om natta.

– Den var oppdratt av folk og var veldig snill og rolig. Men vi var alltid to som var sammen, i tilfelle det kunne skje noe.

Realiserte drømmen

Amalie kom over denne muligheten på Facebook. Tilbud om å reise på et løvesenter.

– Jeg så bilder av at folk reiste for å oppleve dette, forteller hun og gikk med drømmen i et par år før den ble realisert.

– Jeg er veldig fascinert av dyr og dette var noe jeg hadde lyst til.

Siden det var første gang hun reiste på noe sånt, valgte hun å reise gjennom et reisebyrå som arrangerte denne type reiser. Målet var å komme et sted hun fikk være tett på kattedyrene.

– Jeg reiste for opplevelsen. Men også for å hjelpe de som eier farmen med dette prosjektet, sier hun.

Jobben har bestått i å mate løvene, være med på å bygge suvenirbutikk, sette opp gjerder og mer.

– Vi startet dagen klokken 08. Vi ble fordelt på grupper som skulle sørge for vann, dele opp kjøtt og mate dyrene og noen skulle stelle i huset.

Vil tilbake

Falidae er en farm som drives av to søsken. De startet i 2010 og målet er å ha et senter for å hjelpe ville dyr. Farmen har flest løver, men også geparder, villkatt, sjakal, karakal og en type rev.

Utrolig: Sier Amalie Silli om denne opplevelsen.

Utrolig: Sier Amalie Silli om denne opplevelsen.

– En del av dyrene som er her er reddet fra jakt. Det er noen som fostrer opp løver for så å tilby jakt på dem. Dette er de ved Felidae sterkt imot og har reddet flere av dyrene. Det er også løver der som har vært utstøtt av moren sin og blitt tatt vare på ved Felidae, forteller hun.

– Alt var en stor opplevelse, ikke minst det at vi ble kjent med folk fra mange andre land. Jeg lærte mye. Og jeg har uten tvil lyst til å gjøre dette igjen. Og de som driver løvesenteret trenger hjelp for å greie å drive dette, sier Amalie Silli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken