Vil fenge med #ektedøl

Vil SKAPE ENTUSIASME SAMMEN: Dovreordfører Bengt Fasteraune, Kenneth Nordahl-Pedersen i Nasjonalparkriket Reiseliv, Anne B. Vestad i Ringebu kommune, Ove Gjesdal i Visit Lillehammer og ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad håper på folkefest og stort engasjement fra dølene når NRKs sommertog kommer. Foto: Kristin Veskje

Vil SKAPE ENTUSIASME SAMMEN: Dovreordfører Bengt Fasteraune, Kenneth Nordahl-Pedersen i Nasjonalparkriket Reiseliv, Anne B. Vestad i Ringebu kommune, Ove Gjesdal i Visit Lillehammer og ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad håper på folkefest og stort engasjement fra dølene når NRKs sommertog kommer. Foto: Kristin Veskje

Håpet er nå å mobilisere døler til entusiasme og morsomme påfunn når NRK's Sommertog kommer i juli.

DEL

VINSTRA: Vil du være med å vise fram dalen som en #ektedøl? Når NRK med Sommeråpent og Reiseradioen ankommer Vinstra og Dombås, er håpet at dølene vil være med å markedsføre Gudbrandsdalen, både før, under og etter besøket.

Dombås og Vinstra

NRK Sommeråpent besøker Dombås 7. juli. Vinstra 11. juli. Flere stasjoner får småstopp. I Ringebu blir det ti minutters mulighet til å vise seg fram.

Dovreordfører Bengt Fasteraune håper å vise fram Dovrefjell fra sin beste side på togferden over og lover stor folkefest på Dombås.

– Nasjonalparken må selvsagt i fokus og vil skal lage et bredt program i stasjonsområdet. Vi har vært lite flinke til å profilere noe sammen. Det er en kjempefordel å snakke om Gudbrandsdalen og få fokus på hele dalføret. NRK vil vise fram Norge og det er at bra initiativ at vi skal gjøre dette sammen. Dovre blir en god start, sier han.

– Vi må bruke anledningen til å markedsføre hele dalen. Visit Lillehammer inviterer til det og vi må utnytte muligheten. Dette blir et gedigent utstillingsvindu, sier ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad.

LES OGSÅ: NRK-toget skal stoppe flere steder i dalen

LES OGSÅ: Moelv, Vinstra og Dombås får besøk av Sommeråpent

Samarbeid og folkefest

Planleggingsarbeidet til besøket kommer er godt i gang. Kommunene og reiselivet samarbeider og vil få til opplevelser langs hele togruta.

På Vinstra blir det sommerfest hele denne dagen, med kulturprogram, torghandel, lokalmat og mer.

– Men det er folket som skaper festen. Vi håper på en stor folkefest, spesielt på Dombås og Vinstra, men også under småstoppene. Det blir oppe til folk å møte fram. Vi inviterer alle til å være med og vise fram det beste dalen har å by på, sier Støstad.

Folk i dalføret oppfordres til å komme med ideer.

– Komme med ideer og tips. Ta kontakt med kommunene eller på sosiale medier, slik at NRK kan være forberedt på hva som kan skje.

– God profileringseffekt er målet. At folk i TV-stolen kjenner på entusiasmen i Gudbrandsdalen og får lyst til å komme hit. Vi ser effekten av Skibladner og NRKs Sommerbåten i fjor. En fantastisk økning i besøket, sier Ove Gjesdal i Visit Lillehammer og håper effekten blir den samme etter at toget har vært i dalen.

Denne gjengen håper dølene vil være med og lage sommerfest når Sommertoget kommer.

Denne gjengen håper dølene vil være med og lage sommerfest når Sommertoget kommer. Foto:

#ektedøl

-Det dras i gang en egen bildekonkurranse på Instagram, der døler i vid forstand, både fritidsboligeiere, besøkende og fastboende, oppfordres til å legge ut bilder under emneknaggen #ektedøl. Vis fram det som gjør deg stolt, glad, ydmyk eller nostalgisk, og selvfølgelig når du føler deg som en ekte døl. Målet er at folk skal vise fram dalen på sitt beste, og ingen kan gjøre det bedre enn Gudbrandsdølene selv, sier Karen Lauvålien i Visit Lillehammer.

Dombås

- Det blir aktiviteter på Dombås med blant annet Tora Berger med «Spenning i sikte»-traileren sin. Det vil også bli underholdning med lokale artister, og Dovre bygdekvinnelag serverer tradisjonskost.

Om kvelden vil lokale artister, som Dåm og Bjørn Sigurd Glorvigen med trio varme opp publikum, før Jenny Skavlan og Hans Olav Brenner holder Sommeråpent direkte fra stasjonen.

Vinstra

Rauost, gode historier og sommerfest loves på Vinstra. Programmet starter på formiddagen ved Vinstra stasjon. Det blir aktiviteter for hele familien med blant annet klatring, dyr, landbruk, lokalmat, lokale produkter. Alt dette foregår samtidig som NRK har radiosending fra scenen. Den som utmerker seg eller har en god historie kan «risikere» å komme med i sendingen. På kvelden blir det konsert på scenen før Sommeråpent starter kl.

21.30. NRK avslører at både Fantorangen og Perla fra NRK Super har sneket seg med på toget, og de vil

gjerne møte alle barna når toget stopper på stasjonen, skriver Visit Lillehammer i en pressemelding.

Flere små stopp

Toget har flere korte stopp på Hjerkinn, Fokstugu, Bjorli, Lesja, Dovre, Otta, Kvam, Ringebu, Tretten Hunderfossen og Lillehammer på sin ferd sørover Gudbrandsdalen.

Artikkeltags