Allerede en time før forestillingen startet, begynte det å bli trangt om parkeringsplasser utenfor Vinstrahallen. Unge dansere svinset rundt både ute og inne, og det lå forventning i luften.

Bildeserie

Sesongavslutning for Loftet dansestudio

Se også:  

Nesten 300 dansere

Loftet dansestudio har hatt kurs i ti uker, og noe av det de har drevet med, fikk vi se lørdag kveld. Men det er ikke bare dansen som teller.

– Det er klart at dansen er viktig. Men det mye annet viktig som også foregår når man danser, for eksempel gleden og det sosiale samværet, sa koreograf og leder Juliane Bay.

Gleden var så absolutt til stede på scenen i Vinstrahallen. Det var også mulig å se at mange var ganske spennende. Noen av de yngste fant et kjent ansikt å vinke til fra scenen, og det hjalp nok litt.

Langveisfarende dansere

Hele 18 innslag kunne danserne by på. De yngste danserne har enda ikke begynt på skolen, de eldste som var på scenen var voksne. Iver og danseglede er det ingen aldersgrense på!

Danserne kommer stort sett fra Fronskommunene og Ringebu, men Julian Bay kunne fortelle at noen også har kommet helt fra Kvam for å danse hver uke.

– Er dette det eneste dansetilbudet i området, siden danserne bor såpass spredt?

– Nei, men jeg tror det er det eneste med hip hop, sier Bay.

Hip hop

Og hip hop ble det til gagns på scenen. Capser, rutete skjorter og tilbakelent korppsholdning, ispedd noen imponerende akrobatiske øvelser, ledsaget feiende rytmer over scenegulvet.

Ganske enkle og veldig sjarmerende program for de minste, og mer avansert etter som danserne ble eldre. Alle gjorde det de skulle veldig fint, og alle passet på å være der de skulle.

Fullt hus

Vinstrahallen er stor, men til anledninger som denne blir det trangt om plassen selv der. Bortimot 300 dansere betyr en hel del foreldre, besteforeldre og andre kjente. Juliane Bay kunne også fortelle at hun hadde snakket med en oldemor som hadde fem oldebarn på scenen!

Det må være morsomt å være på scenen når så mange publikummere klapper så kraftig som de i Vinstrahallen gjorde etter at alle danserne hadde gjort sitt og avsluttet sesongen med stil. Men ikke alle er glade for at det er sommerferie fra dans nå. For da alle var kommet ned fra scenen, kom en liten frøken bort og nappet i Juliane Bay:

– Hvor lenge er det til neste sesong starter?