Frøninger overtar på Gålå

KJøper Gålå: Morten Midtskog (t.v) og Pål Egil Rønn går sammen og kjøper Gålå hotell og heisanlegg. Førstnevnte overtar hotellet, mens Rønn kjøper heisene på Gålå. Kjøpesummen er identisk med siste bud fra de to på 6,5 millioner kroner. Foto:Einar Almehagen

KJøper Gålå: Morten Midtskog (t.v) og Pål Egil Rønn går sammen og kjøper Gålå hotell og heisanlegg. Førstnevnte overtar hotellet, mens Rønn kjøper heisene på Gålå. Kjøpesummen er identisk med siste bud fra de to på 6,5 millioner kroner. Foto:Einar Almehagen

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag ble det endelig klart; Morten Midtskog fra Nord-Fron og Pål Egil Rønn fra Sør-Fron overtar hotell og heisanlegg på Gålå.

DEL

GÅLÅ: De har vært med i budkampen siden starten, men var ikke sikre på å få tilslaget før torsdag kveld. I dag ble kontrakten underskrevet. Tidligere eier, Einar C. Nagell-Erichsen, er helt ute av bildet.

Les også: Gålå begjært konkurs

Setter Gålåeieren i knipe

Aksepterer bud

Mistet trua

– Vi har snakket om dette siden i sommer, Pål Egil og jeg. Men det har vært en lang prosess. Vi har mistet trua sikkert tre-fire ganger i løpet av de siste ukene, sier Midtskog, som overtar hotellet.

Rønn har sikret seg heisanlegget i Valsfjell, hvor han også er grunneier. Fra før eier han Gålåvatnet, Trollheisen og Gålågynten. Familien Rønn har også seter i området.

– Det har stått stille lenge nok på Gålå. Nå trenger vi utvikling. Ambisjonen vår er å få til en varig og god løsning. Ingen av oss er noen reiselivseksperter, det er heller interessen og «driven» for området som gjør at vi velger å gå inn i dette. Kanskje er det en liten vekker også. Det kommer ingen «manna fra himmelen» og redder oss. Vi må våge og kaste oss på sjøl, sier Rønn.

Winter wonderland

– Hva slags utvikling blir det?

– Gålå som destinasjon trenger nye produkter, det er helt klart. Men hva, det må vi bruke litt tid på å finne ut. Også i samarbeid med de øvrige som driver oppe. Vi må sette oss sammen og se om vi kan få noen synergieffekter ut av det. Gålå har stort potensial. Se bare på hvor snøsikkert det er her. Det er ikke mange områder i Norge hvor det er slike muligheter. Det er et skikkelig winter-wonderland, sier Rønn.

– Hva skjer med de ansatte?

– Vi prøver så langt det lar seg gjøre å ta dem med videre. Noen har skaffet ny jobb allerede. Det er mange sesongarbeidere på Gålå, sier han.

Alle muligheter åpne

Midtskog vet ikke når hotellet kan åpne igjen eller hvem som skal drifte det. Intensjonen er å få ting på plass så fort det lar seg gjøre.

– Jeg holder alle muligheter åpne, men har vel ikke de helt store forventningene for resten av vintersesongen. Det er bare fire uker igjen til påske. Det foreligger ingen planer om å bygge om til leiligheter i hvert fall, hvis noen tror det, sier Midtskog.

Gålå hotell har i dag 42 rom og standarden er bra, ifølge den nye eieren.

Bostyrer Lise Aasterud understreker at løsningen som nå foreligger er noe alle på Gålå har gått inn for, Nagell-Erichsen inkludert. Ingen er «skjøvet ut i kulden».

Siste budet fra de to frøningene, lød på 6,5 millioner. Det ble gjeldende.

Beste løsningen

– Økonomisk og helhetsmessig var det best løsningen. Kravene i boet blir nedskrevet med 10,1 millioner kroner. Da kommer de øvrige kreditorene lenger fram i køen også, sier Aasterud, som er opptatt av alle nå «legger det som har vært» bak seg – og tenker positivt om tida som kommer. Det viktig for den videre utviklingen.

De største panthaverne på Gålå har vært Landkreditt og Sparebank 1 Gudbrandsdal.

– Nå er vi glad det er over

De ansatte på Gålå er lykkelige over at nye eiere er på plass.

GÅLÅ: – Vi er glad for at det endelig er over. Det har tatt på å jobbe her disse ukene uten å vite noe om utfallet. Nå har vi fått eiere med tilknytning til stedet. Det er veldig positivt, sier driftssjef på Gålå skisenter, Benthe Haug.

Skisenteret har aldri vært stengt. Sammen med bostyrer ble det besluttet å holde det gående, ikke minst med tanke på vinterferiegjester.

Jan Tagestad, som sammen med Tore Wadahl har dannet selskapet «Gålå alpint» og som skal drifte heisanleggene på Gålå, er også veldig glad det kom en avklaring nå.

– Nå er det bare velstand. Sammen med Pål Egil Rønn nå så får vi et komplett alpinselskap. Dette er veldig positivt. Nå må vi bruke noen dager på organisere og planlegge hvordan vi gjør det videre. Vi er jo relativt nye i dette «gamet» og starter for så vidt på nytt igjen. Vi skal bruke de ansatte som er der videre, men nye avtaler må på plass, sier Tagestad.

Heisanlegget i Valsfjell trenger også vedlikehold. Nå kjører de på dispensasjon. Det tar det etter hvert, ifølge Tagestad.

Ordfører i Sør-Fron, Ole Muriteigen, gir også uttrykk for at dette er en gledens dag.

– Jeg ble glad for at det ble en løsning, og det ble en slik løsning – med lokale krefter som har hjerte og engasjement for Gålå. Utgangspunktet for å gi området et fortjent løft både som sommer- og vinterdestinasjon, er veldig god nå. Jeg vil også rose bostyrer for at hun brukte såpass lang tid på å få til en god løsning. Det var svært viktig, sier Muriteigen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken