Gå til sidens hovedinnhold

– Sødorptunet skal bestå

Artikkelen er over 5 år gammel

Sødorptunet skal bestå og Coop Innlandet jobber me då få inn nye leietakere.

VINSTRA: Det er Coop Innlandet som eier Sødorptunet på Vinstra.

Olav Rønningen i Coop Innlandet sier at planen er å fylle opp lokalene med mye leietakere når Europris og Expert flytter til Lomoen.

- Liv laga

– Vi mener Sødorptunet absolutt er liv laga. Vi har jobbet med å få tak nye leietakere et par måneder nå og det er flere aktuelle. Store arealer blir ledige, men vi regner med å bygge om og ta inn flere mindre forretninger, sier Rønningen til GD.

I dag har Sødorptunet 15 forretninger i sine lokaler ved dagens E6.

– Frykter dere nye E6 og at Lomoen blir et tyngdepunkt?

– For handelen på Sødorptunet er tyngdepunktet lokalbefolkningen. Det vil bli to handelssenter. Sødorptunet for hverdagshandelen. Lomoen får mer gjennomgangstrafikk, mener Rønningen.

Men han mener det er stor spenning knyttet til den framtidige utviklingen på Vinstra.

Coop byggeklare i Lomoen

Coop Innlandet har også sikret seg tomt i Lomoen, som følge av utbyggingen av ny E6. Tomta ligger ovenfor Peer Gynt senteret, mot nye E6.

Her skal Coop bygge en stor byggevareforretning og en dagligvarebutikk. De venter nå på at detaljreguleringen skal bli ferdig.

– Planen er å bygge et 5 500 kvadratmeter stort bygg og at de to butikkene åpnes 27. april neste år. Vi har bare tida og vegen. Vi vil i gang så fort detaljene er avklart, sier Olav Rønningen i Coop Innlandet.