RINGEBU: Mandag kveld ble det felt en ulv i Åsdalen i Ringebu. Dette etter at det tidligere på dagen ble gitt skadefellingstillatelse på en ulv i Ringebu og Stor-Elvdal. Tillatelsen ble gitt etter at det de siste dagene er funnet ni døde sauer i området.

Fant flere skadde sauer

Skadefellingsleder i Ringebu, Tore Kleven, sier til GD at det var en hannulv som ble felt sent mandag kveld. Han anslår at ulven er halvannet år gammel.

– Vi hadde ferske skader på sau, så vi hadde tro på at ulven fortsatt var i dette området, sier Kleven.

Han kalte ut mannskapene, som ble plassert ut i skadeområdet.

Da skadefellingslaget var på plass i Åsdalen mandag, fant de flere skadde sauer. Noen måtte avlives.

LES OGSÅ: Ulv skutt i Ringebu

LES OGSÅ: Det er gitt fellingstillatelse på ulv i Ringebu etter saueskader

Med ulven i hælene

Ti jegere ble plassert ut i området.

– En saueflokk kom i full panikk langs et råk. Ei grind sto oppe på ei kve og sauen kom inn hit, med ulven hakk i hæl. En av jegerne satt på post her og fulgte ulven. På 50 meters hold ble ulven felt, forteller Kleven til GD.

Han sier at det er et godt fungerende fellingslag og at de også har et godt samarbeid med skadefellingslagene i Øyer og fronskommunene.

Søndag kveld ble det meldt om observasjon av ulv ved Jønnhalt på Venabygdsfjellet i Ringebu.

– Vedkommende som så ulven på Jønnhalt var med mandag kveld. Han er ganske sikker på at dette ikke er den samme ulven, som den som nå er felt, sier Kleven.

LES OGSÅ: Rovvilt, Stortinget og byråkratene

Esben Bø i Statens Naturoppsyn (SNO) sier at det nå tas dna-prøver av ulven, som sendes til direktoratet for nærmere undersøkelser.

LES OGSÅ: Sauemassakren - en varsla katastrofe

 

Utelukker ikke flere ulv

– Vi har DNA fra ulv i dette området tidligere og er spent på om dette er ulven som tidligere er observert. Den vi har prøver av tidligere, er fra et norsk revir, sier Bø.

– Er det sannsynlig at det er flere ulver i dette området?

– Vi utelukker ikke det. Det kan være flere ulver i området, sier Bø.

Harald Klæbo ved Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oppland sier at de ikke har meldinger om flere ulv i området.

– Det var observasjon av ulv i Øyer i forrige uke og Ringebu søndag kveld. Ingen flere fellingsløyver blir gitt uten konkrete observasjoner, sier Klæbo.

Tirsdag skulle det gås i området i Ringebufjellet med kadaverhund, for å se om det er mer sau som er skadet eller drept i dette området.