RINGEBU: Arne Fossmo blir ny ordfører i Ringebu og sittende ordfører Erik Odlo i Senterpartiet må dermed rydde seg ut av ordførerkontoret.

Det endelige valgresultatet viser at Arbeiderpartiet fikk 48, 4 prosent, og får inn 11 reprtesentanter i kommunestyret. I inneværende periode har partiet hatt fem representanter.

Fossmo nesten målløs

- Dette er overraskede. Dette hadde vi ikke trodd, sier en nesten målløs ordførerkandidat for Ap,  Arne Fossmo til GD. Og det var jubel på Arbeiderpartiets valgvake da resultatet ble kjent.

- Vi gjør et overraskende godt valg. Langt over det vi hadde som mål. Vi har fått tilbake velgerne våre, ser det ut til, sier han til GD.

- Årsaken til dette gode valgresultatet?

- Vi har byttet styre og har startet på nytt. Det ser ut til at vi har lyktes med det grepet, sier Fossmo.

Arbeiderpartiet ble splittet før forrige kommunevalg, da store deler av Ap-gruppa gikk ut av partiet og dannet Tverrpolitisk liste.

Tverrpolitisk liste ble valgvinner og Ap gikk kraftig tilbake. Denne gangen er Tverrpolitisk liste valgets store taper og står igjen med bare en representant.

- Vi hadde regnet med en nedgang, sier Oddrun Søreng i TVerrpolitisk til GD.

Skuffet Odlo

Senterpartiet i Ringebu får en oppslutning på 29, 3 prosent og får inn 6 reresentanter.

Sittende ordfører Erik Odlo hadde håpet på gjenvalg.

- Selvsagt er jeg skuffet. Jeg hadde ikke trodd dette , men jeg var forberedt på at Arbeiderpartiet kom til å gjøre et godt valg. Men jeg hadde ikke trodd de skulle få rent flertall. Men Senterpartiet har gått fram, sier Odlo. Han sier at han var forberedt på muligheten om at han måtte rydde kontoret etter valget.

Venstre får 9,5 prosent og 2 representanter, Høyre får 4,2 prosent og 1 representant, Tverrpolitisk får 5,8 prosent og får inn en representant, Arnhild Baukhol.

Frp er ute av kommunestyret i Ringebu.

Berulf Vaagan i Venstre sier han ikke er overrasket over at Venstre gjorde et dårlig valg.

- Jeg er ikke spesielt skuffet, men Ap ble større enn jeg hadde regnet med. Det blir uten tvil et skifte. Det som overrasker er at Tverrpolitisk gikk så kraftig tilbake, sier Vaagan.

– Overraskende

– Dette er svært overraskende. Mye høyere enn forventet. Jeg tror vi blir det største partiet, og dette gir en pekepinn, men mange stemmer skal telles ennå, sa en optimistisk ordførerkandidat for Ap, Arne Fossmo da forhåndsstemmene ble kjent i går kveld.

Sittende ordfører Erik Odlo (Sp), som håpet på gjenvalg, fikk bare halvparten av forhåndsstemmene.

Tror det vil endres

Berulf Vaagan i Venstre trodde ikke forhåndsstemmene var representative for det endelige valgresultatet.

– Dette vil nok jevne seg ut når alle stemmene foreligger. Men jeg tror Ap går mot et godt resultat, sia Vaagan.

Spenningen var stor på valgvakene før stemmene var talt opp. Kanskje størst var spenningen hos Arbeiderpartiet i Ringebu, som hadde forhåpninger om å gjøre et godt valg.

– Får vi inn åtte representanter skal vi være fornøyd, sa Fossmo da.

På valgvaken til Tverrpolitisk liste i det gamle postbygget i Vålebrua var det også spente politikere. Men de hadde ikke troen på å gjøre godt et like godt valg som sist, da de ble valgvinner og fikk inn seks representanter.

– Vi må være realistiske, men håpet er å komme på vippen, slik at vi får innflytelse, sa ordførerkandidat Arnhild Baukhol.Tverrpolitisk fikk bare 14 av de 313 forhåndsstemmene.