SØR-FRON: Midt-Gudbrandsdal Næringsforening delte onsdag ut Verdiskapingsprisen. Prisvinneren ble Kvitfjell Alpinanlegg ved daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Dette er begrunnelsen fra Midt Gudbrandsdal Næringsforening om prisvinneren:

"Kvitfjell Alpinanlegg er en stor verdiskaper for hele regionen, som sysselsetter direkte og indirekte flere hundre personer hvert år. Anlegget har siden 1993 arrangert 60 World Cup-renn og var olympisk arena i 1994. I World Cup sammenheng regnes Kvitfjell for en klassiker og er helt på topp internasjonalt. Kvitfjell har satset og utviklet nye områder, og en satsing mot familiesegmentet har vært sentralt, særlig i utviklingen av Kvitfjell Vest. I sesongen 2017/2018 kan Kvitfjell tilby ikke bare to, men hele tre fjellsider når Varden prosjektet åpner. Med et stort antall fritidsboliger har Kvitfjell også bidratt til et stort løft for lokale bedrifter og utviklingen av sentra i regionen".

– Viktig å heie på hverandre

Prisen går til en bedrift eller en person, som har bidratt til god næringutviklingsarbeid og verdiskapning i regionen.

– Det er veldig viktig med en Verdiskapingspris. Det er viktig at de som driver med ulike virksomheter, og andre,  ser hvilken verdi de skaper og at vi feirer dette. Dette er no vi skal være stolte av. Denne prisen er veldig viktig. Det er viktig at vi har fyrtårn i regionen og det er utrolig viktig at vi heier på hverandre, sier styreleder i Midt-Gudbrandsdal Næringsforening, Kjetil Høye Sviland til GD.

– Dette hadde vært en helt annen dal, en helt annen region, uten årets prisvinner. Nå er det vanskelig å forestille seg regionen uten Kvitfjell. Utrolig mange har sitt arbeid og virke på grunn av nettopp Kvitfjell. De har skapt ufattelig mange arbeidsplasser og ringvirkningene er store. De har også gitt en synlighet til denne regionen som har en enorm verdi, mener Sviland.

– Det har vært en tøff reise, men at noen så mulighetene det ville gi å kjempe for Kvitfjell, har hatt stor betydning. Når de nå bygger ut enda en fjellside, er det helt fantastisk. For meg personlig var Kvitfjell noe av det som gjorde det lett å flytte hit, sier Sviland til GD.

- Bra å bli verdsatt

Daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, er svært glad for prisen. Han viste til de 150 ansatte i anlegget og sa at de gjør en fantastisk jobb

- Det er bra for Kvitfjell at vi blir verdsatt i regionen. Det er mange i området som har tilknytning til anlegget. Det er viktig å bygge stolthet og eierskap til Kvitfjell, sier Stensrud.

Samfunnsanalyser som er foretatt viser at 500 årsverk i regionen kan knyttes direkte og indirekte til Kvitfjellanlegget.

Stensrud lover å fortsatt være en verdiskaper i regiionen og fortsette jobben med å utvikle Kvitfjellanlegget videre.

 

 

Tre kandidater

Kandidatene til årets Verdiskapingspris var i tillegg til Kvitfjell, Hans Dalberg, som i en årrekke har drevet G-sport i Ringebu og Bjarne Slapgard fra Vinstra, som blant annet har vært adminstrende direktør i Gudbrandsdal Energi. 

– Alle tre var gode kandidater til prisen. Det skjer mye bra i næringslivet i Midt-Gudbrandsdalen, sier Kjetil Høye Sviland.

Kåringen fant sted under et arrangement på Rudi Gard. Prisen består av 10.000 kroner og en diplom.

LES OGSÅ:

Odd Stensrud og gjengen har aldri hatt bedre økonomisk glid enn etter sist vinter 

Rekordsesong i Hafjell og Kvitfjell 

Peer Gynt fikk verdiskapingsprisen

Rørt Rudi fikk pris 

Han startet i et telt med 50 000 lånte kroner. I dag omsetter han for 750 millioner