Kø på E6 og glatt på gamle E6 i midtdalen: – Krevende å strø i regnet

Det er svært glatt på vegene i distriktet. E6 saltes og gamle E6 gjennom dalen er i ferd med å bli strødd, men det er store utfordringer på grunn av regnværet.

DEL

VINSTRA: Det sier Asbjørn Stensrud, drifts- og vedlikeholdssjef i Statens vegvesen, til GD.

GD har fått tilbakemeldinger fra bilister i midtdalen om at det er svært glatt, blant annet på gamle E6 gjennom Fronskommunene.

Stensrud sier at driftsentreprenør Stian Brenden Maskinservice as gjør tiltak forløpende. Og entreprenøren melder om at de er ute med alt tilgjengelig mannskap.

- Krevende å strø

– Vi setter inn tiltak. E6 saltes og det blir hatt på strøgrus på andre steder, blant annet på gamle E6. Men det er svært krevende fordi det regner en del og det er vanskelig å få grusen til å ligge. Det er ingen tvil om at det er utfordrende å kjøre på gamle E6 nå, og også på andre veger i distriktet.

– Når vil det bli strødd?

– Entreprenøren er ute nå, men de kan ikke være overalt samtidig. De gjør tiltak forløpende, sier Stensrud.

– Men det er svært viktig at folk tar hensyn og kjører etter forholdene, sier han og oppfordrer alle som ferdes på vegene om å være forsiktige.

Trafikanter melder også om at det er tett trafikk på E6 forbi Lillehammer.

Glatt i Hafjell

GD har også fått meldinger om at det er speilblankt også i Hafjell-området.

– Det har regnet og fryst på igjen, så det er såpeglatt på sidevegene i Hafjell, sier en bilist som ringer inn og tipser GD.

Han har sett biler i grøfta både her og der.

– Jeg kjørte forbi minst to som var havnet i grøfta på gamle E6 mellom Øyer og Tingberg, og flere på småveiene i Hafjell-anlegget, sier bilisten, som selv står og venter på at vegen blir strødd nederst i målområdet ved alpinanlegget i Hafjell.


Artikkeltags