SØR-FRON: – Det skal merkes at det er politiet som kommer på scenen, ja, smiler danseinstruktør Juliane Bay.

Hun holder kortene tett til brystet. Det skal ikke røpes for mye. Neste lørdag står politiet i midtdalen på scenen i Vinstrahallen, under danseavslutningen til Loftet dansestudio. Politiet ble utfordret til å være med, og tok sjansen.

Har konkurranseinstinkt

– Når vi ble utfordret kunne vi ikke si nei. Mange av oss har et visst konkurranseinstinkt. Så dette måtte vi, sier lensmann Jon Gaarden til GD.

– Dette er jo utrolig moro. Å gjøre noe vi ikke kan. Det er langt utenfor komfortsonen vårt, ler gjengen. Og kjører igjennom dansen en gang til i øvingslokalene til Loftet i Sør-Fron. Bay setter på musikken. Både musikk og dans er tilpasset at det er politiet som skal svinge seg. Og betjentene drar i gang med sine moves. Armer og bein skal koordineres. Forflytningene skal gå raskt. Og helst samtidig.

– Ja, da er vi vel klare da, ler Gaarden. Ser at det fortsatt er en jobb å gjøre fram til neste helg.

– Det verste er at jeg står fremst når vi starter, sier han og tenker på en fullsatt Vinstrahall som vil se hva de har fått til.

 

- Vanskelig å koordinere...

– Jeg har gått ned tre kilo, så det er bare å sende meg på flere kurs, ler Sveinung Bjørge. Her danses det så svetten renner.

– Det vanskeligste er å greie å binde sammen dansen. Og koordinere alt. Det er en utfordring. Men vi prøver, smiler han.

– Dere har en uke til på dere. Dette kommer til å gå bra. Bay er imponert over hva de har fått til.

– Jeg gir dem en skikkelig utfordring og tror det blir et veldig bra show, smiler hun.

– Dette er også bra for samholdet og miljøet på kontoret. Og så får vi vist oss fram fra en helt annen side enn det folk kjenner, mener betjentene.

 

Øver på kontoret

– Det var bevisst å utfordre politiet. Fint for ungdommene å bli kjent med dem på denne måten, mener Bay,

Fem timer med øving er det som er gjennomført før danseshowet lørdag, for lensmannen og de åtte betjentene.

– Øver dere på kontoret?

– Ja! Det gjør vi.