Gå til sidens hovedinnhold

Sundheim serverer den beste institusjonsmaten i hele landet

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne gjengen slår hele landet på mat.

VINSTRA: Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra gikk av med seieren i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk.

En konkurranse i regi av Landbruks. og matdepartementet.

Les også: Sundheim - et eksempel til etterfølgelse

Målet er at konkurransen skal bidra til å heve kvaliteten på maten som blir servert i institusjonene.

Kåringen skjedde på Sundheim mandag formiddag, med representanter fra landbruksdepartementet, Forbrukerrådet, Pårørendeaksjonen, Fylkesmannen, kommunen og flere til stede.

 

Konkurrerte med 200

Prisen går til det sykehjemmet som skårer flest poeng på kunnskap om mat og mat- og måltidsglede.

Sundheim stakk av med seieren, i konkurranse med 200 alder- og sykehjem i hele landet.

Fem sykehjem gikk til finalen. Men etter en runde til sykehjemmene i høst, bestemte juryen seg for at Sundheim har den beste maten og den beste måltidsopplevelsen.

- Her er den en matglede. Her vises det hvordan matglede skapes i praksis, sa statssekretær i Landbruks- og matdepartementet, Terje Halleland, til kjøkkengjengen på Sundheim.

 

- En ressurs

- Juryen var enstemmig. Sundheim er et godt sted å bo, det er velsmakende mat som er vakkert tilberedt, det er mat som faller i smak, og brukerne involveres i menyen. Pårørende inviteres også inn til måltidet. Dette kjøkkenet er en ressurs. Og kjøkkensjef Espen Sætha er en ildsjel, sa Halleland.

Det ble også pekt på at kjøkkenet på Sundheim er opptatt av norske tradisjoner og mat fra egen region.

Står i front

- Dere står helt i front i Norge. Dere er en ledetråd for resten av landet sa Anne Kristine Vie i Forbrukerrådet.

Kjøkkensjef Espen Sætha og personalet var svært glade for å få denne prisen.

Les mer i morgendagens papirutgave.