Gå til sidens hovedinnhold

Sorgtungt på Vinstra

Artikkelen er over 2 år gammel

gd mener Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Countryfestivalen på Vinstra ble fredag morgen rammet av en tragisk brann. En av festivalens gjester omkom i campingvognbrann, og sommerens store musikkfest på Vinstra ble en sorgtung festival.

Brann på et festivalområde er alle arrangørers store skrekk. Fra de store festivalenes opprinnelse, har lokale brannvesen gjennom både pålegg og samarbeid med arrangører gjort mye for å forebygge branner, og for at branner ikke ta skal hele gater med telt, campingvogner, og kjøretøy, dersom ild kommer ut av kontroll.

Vinstra har noen tiårs erfaring som vertskapssted for festivaler. Dagens festivalcamper har gatestrukturer som gjør det framkommelig for utrykningskjøretøy, det er sikkerhetssoner mellom boenheter, og det er lagt til rette for rask inngripen dersom det trengs.

100 prosent sikkerhet mot brann er det ikke mulig å oppnå der det er både elektrisitet, gass og muligheter for åpen flamme, på samme måte som det heller ikke er mulig å sikre seg helt og fullt mot alle andre former for tragiske hendelser der mange folk er samlet. Etter slike tragedier er det likevel nødvendig med en fullstendig gjennomgang av alt som er gjort. Det handler selvsagt om å gjøre Vinstra som festivalsted enda tryggere, men også om å bidra til erfaringsdeling til hjelp for andre festivalarrangører.

På festivalcampen sitter noen tusen countryvenner som får en annen helg og en annen festival enn de hadde håpet. Lokalt hjelpeapparat er mobilisert for å hjelpe de som trenger støtte. Sammen med vertskapet deltar de alle på sitt vis i den sorgen som en ung østerdøl sine etterlatte føler.

Krimteknikere er i gang med å finne brannårsaken

Aldri har det vært stillere på Countryfestivalen

– Campingvogna var overtent da vi kom til stedet etter fire minutter

– Det skjedde så fort. Vogna var overtent med det samme