Gå til sidens hovedinnhold

Sp ser muligheter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Samfunnet er i endring, og det betyr store muligheter for Ringsaker kommune. Jeg har sett mange artikler om mennesker som ønsker å bytte ut bylivet med et liv på bygda. Man ønsker å bo mer landlig med større plass rundt seg, slippe byens stress og mas, og ikke minst være mindre utsatt ved eventuell fremtidige pandemier.

Også næringslivet har fått opp øynene for fremtidige endringer med tanke på hvor de ansatte kan utføre sine arbeidsoppgaver fra. Etter en lang periode med hjemmekontor ser man at mange løser sine oppgaver vel så bra fra hjemmekontoret som fra et fint hovedkontor beliggende i en eller annen storby. Dette betyr unike muligheter for oss i Ringsaker kommune, om vi evner å ta føringen.

I Ringsaker holder vi akkurat på med en lettere revidering av arealplanen. Sp, sammen med Pensjonistpartiet og Frp, fremmet forslag om at det skulle åpnes for at de innspillene som hadde kommet inn skulle få muligheten til å tas inn i planen. Kort sagt dreier det seg om at nye områder kan tas inn i planen nå i stedet for å vente i 4–5 år til arealplanen skal totalrevideres.

Heldigvis stemte alle opposisjonspartiene sammen en fra Ap for forslaget, og sørget for at det ble et flertall for at nye områder kan tas inn. Ap, SV og MDG stemte mot. Argumentasjonen var varierende, men kort oppsummert handlet det om at man ikke hadde kapasitet i administrasjonen p.g.a kutt, og at det lå en god del ledige tomtearealer inne i eksisterende arealplan til både hytter og boliger.

Jeg syns det er skremmende om man er så lite på hugget, nå som vi har tidenes mulighet til å skape ønsket vekst i Ringsaker. Markedet skriker etter hytter, flere og flere ønsker å bo landlig, og firmaer åpner opp for at man kan jobbe hjemmefra. For Ringsaker kommune, som er et Norge i miniatyr, betyr dette at vi har en unik mulighet til å tilby akkurat det folk ønsker seg. Da holder det ikke å si at administrasjonen har mye å gjøre, eller at vi har masse ledige tomteområder i eksisterende arealplan.

Om noen ønsker å bo i Åsmarka, kan vi ikke si at det er ledige tomter på Nes eller motsatt. Vi må tilby tomter der hvor folk ønsker å bo. Jeg blir skuffet over en slik tafatt holdning hos posisjonen i Ringsaker, og når de i tillegg ser ut til å ville velge den desidert dyreste beliggenheten for nytt sykehjem i Moelv er jeg oppriktig bekymret.

Alle partiene snakker om hvor viktig næringslivet er, men nå trengs handling og ikke prat. Vi trenger å få fart på næringslivet igjen, og ikke minst sørge for økte inntekter til vår kommune med stadig vanskeligere kommuneøkonomi.

Nå håper jeg alle partier evner å se viktigheten av at vi som politikere tar føringen, slik at vi kan få inn nye områder hvor det kan bygges boliger og fritidsboliger. Det er også viktig at vi kommer i gang igjen med utbyggingen på Sjusjøen fortest mulig.

Vi må ta den unike muligheten som ligger foran oss, men da må vi sette oss bak rattet, ikke i baksetet.

Odd-Amund Lundberg, Ringsaker Sp