– Vi er dessverre gjort kjent med at det tragiske dødsfallet i Spania er en ung person fra vår kommune, sier Ringebus kommunedirektør Håvard Gangsås.

– Vi åpner Ringebu ungdomssenter mellom klokka 18–21 tirsdag kveld. Der vil sognepresten og medlemmer av kriseteamet være til stede for de som har behov for å snakke med noen, sier han.

En ung kvinne ble i forrige uke funnet død i Torremolinos, like i nærheten av Malaga i Spania.

Til den spanske avisen Sur bekrefter spansk politi tirsdag at kvinnen som ble funnet er fra Norge.

I en pressemelding mandag 18. september meldte Kripos at de var kjent med at den unge kvinnen trolig var norsk, og at de antatt pårørende var varslet av lokalt politi.

Ber om ro

– Hva skjer i denne saken nå?

– Kripos har bistått spansk politi i arbeidet med å identifisere den norske kvinnen som er funnet død i Torremolinos. Kripos har fått bekreftet identiteten på kvinnen fra spansk politi. De pårørende ble orientert i går, mandag kveld. Vi vil komme tilbake til eventuell offentliggjøring av navn, sier senior kommunikasjonsrådgiver hos Kripos, Axel Due.

– Gjennom politiets pårørendekontakt ber de pårørende om ro og ønsker ikke å bli kontaktet av pressen, sier Due.

Kommunikasjonsrådgiver Kristin Stavik Moshagen hos Politiet i Innlandet bekrefter at de har kontakt med pårørende.

– Pårørende blir ivaretatt via en pårørendekontakt hos oss, forteller hun.

Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger er død i Spania.

– Ambassaden i Madrid gir nå konsulær bistand til de pårørende i denne vanskelige situasjonen, sier pressetalsperson Henrik Hoel.

I konsulær bistand ligger det at Utenriksdepartementet ber norsk politi om å varsle de pårørende. De bidrar med praktiske forhold, som for eksempel å kontakte lokalt begravelsesbyrå.

Fingeravtrykk

Tirsdag ble kvinnen identifisert ved hjelp av fingeravtrykk i samarbeid med norske myndigheter.

Kvinnen ble funnet død på et fortau ved en travel veg i et nabolag i Torremolinos. Det er foreløpig ukjent hvordan hun havnet på fortauet.

Det er foreløpig ikke kjent om det er mistanke om noe kriminelt, men spansk politi holder alle hypoteser åpne. Politiet etterforsker saken og venter på svar fra både obduksjonsrapporten og en toksikologisk rapport. Ifølge politiet vil rapportene være avgjørende for saken videre.

Til NRK sier en kilde i det spanske politiet at det er voldsavsnittet i det spanske nasjonalpolitiet som etterforsker dødsfallet, med bistand fra Kripos. De skal blant annet ha innhentet en overvåkingsvideo fra en skjønnhetssalong i området.

Ifølge avisa Diario Sur var det noen ungdommer som fant kvinnen. Avisa skriver at den første meldingen om hendelsen ble mottatt av det lokale politiet, som sendte en patrulje til stedet og varslet helsevesenet for å prøve å gjenopplive den unge kvinnen. Hun skal ikke ha hatt ID-papirer på seg da hun ble funnet.