Dette er det andre bidraget Castlevania-serien har gitt til Nintendo ds, men ikke mindre enn nummer 25 i en serie som har pågått siden 1986. Som en av få spillserier med røtter i den opprinnelige nintendokonsollen, har Castlevania vært tro mot sin todimensjonale grafiske utforming, samtidig som det er et av de vakreste spillene som har blitt gitt ut på DS.

Spillets historie er liknende tidligere spill i serien, med et par små forskjeller. Det beveger seg tilbake til den opprinnelige formen i forhold til forrige Castlevaniaspillet til DS som gjorde et forsøk på bruk av berøringsskjermen. Historien utspiller seg i 1944 og man spiller som to vampyrjegere, med sine distinkte angrep og våpen, og man kan bytte mellom disse som man vil gjennom spillet. Oppdraget er som alltid å stoppe den onde grev Dracula og hans utallige håndlangere.

Samtidig som Castlevania holder fast på røttene innenfor utseendet tviholder det også på vanskelighetsgraden spillet opererer med. Til tider er det svært vanskelig, og dette er også en av spillets store svakheter. En vanskelighetsgrad som ikke opptrer balansert i forhold til spillbarhet vil bare oppleves frustrerende, noe som vil skje mer enn èn gang i løpet av spillet. Dette i tillegg til at ved å holde på sin gamle form kanskje heller retter seg mot «vante» spillere enn nye, fører til at jeg gir dette ellers bra spillet terningkast 4.