SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

3,96 i odds på en flott fredagsdobbel

Borussia Dortmund's Christian Pulisic, left, celebrates with Sergio Gomez (17) after scoring a goal against Liverpool during the second half of an International Champions Cup tournament soccer match in Charlotte, N.C., Sunday, July 22, 2018. (AP Photo/Chuck Burton)

Borussia Dortmund's Christian Pulisic, left, celebrates with Sergio Gomez (17) after scoring a goal against Liverpool during the second half of an International Champions Cup tournament soccer match in Charlotte, N.C., Sunday, July 22, 2018. (AP Photo/Chuck Burton) Foto:

Av

Vi stoler på Dortmund og Getafe fredag kveld.

DEL

(Siste) Det er et usedvanlig spennende langoddsprogram denne fredagen. Høydepunktet for mange anglofile nordmenn er toppkamp i Championship i England mellom Leeds og Middlesbrough. Det er ikke den eneste godbiten. I spansk La Liga spilles det tre kamper denne fredagen, i tillegg er det storkamp i italiensk Serie A hvor AC Milan tar imot AS Roma på San Siro. Det er også kamper i Allsvenskan, i dansk Superliga og i 2. Bundesliga. Som vanlig på fredagene er det også fulle serierunder på nest øverste nivå i Frankrike og Nederland.

Spillsenterets øvrige spillmeny:

Oddstips: Nå løsner det offensivt for Liverpool

Oddstips: Nå kommer hjemmeseieren for Horsens og Sivert Heltne Nilsen

Oddstips: Leeds vinner toppkampen

Lørdagskupongen: Denne fikser ikke King

Trav: Spennende V64-omgang fra Sverige

Trav: Topp V65-omgang på Biri

NB! Fredag er det vanvittige 591 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Getafe – Valladolid 1,72 – 3,00 – 4,50 H (spillestopp kl. 1955)

Getafe spilte elleve sesonger i La Liga før de rykket ned etter 2015-2016-sesongen, men etter én sesong i Segunda Division var de tilbake i La Liga sist sesong. Bydelsklubben fra Madrid imponerte stort i comebacksesongen, og havnet til slutt på åttendeplass.

Nå håper Valladolid å kopiere prestasjonen til laget fra arbeiderbydelen sør for Madrid. De spilte en bra kamp mot Barcelona sist helg, hvor de bare tapte 0–1 på hjemmebane. Kampen ble spilt på en forferdelig dårlig matte, og det var forhold Valladolid profitterte på. Fredag spiller det nyopprykkede laget mot hjemesterke Getafe på Coliseum Alfonso Pérez. Det blir andre boller.

Getafe slo baskiske Eibar 2–0 på hjemmebane i forrige serierunde. De har i løpet av sommeren hentet inn to nye spisser som var store profiler i Segunda Division forrige sesong, men det var spissduoen fra sist sesong som senket laget fra Baskerland i serieåpningen. Angel og Jorge Molina scoret hvert sitt mål.

En av nykommerne som startet sist kamp var Jaime Mata. Han debuterte mot Eibar, og kan få sjansen igjen mot gamleklubben Valladolid, hvor han toppet scoringslisten i Segunda Division med 33 mål forrige sesong.

Se alle sesongens nye drakter i spansk La Liga her!

Å score mål ser ut til å bli et problem for Valladolid denne sesongen. De har ikke scoret på 180 minutter med La Liga-fotball hittil, og de skapte nesten ikke en eneste målsjanse borte mot Girona.

De var bedre mot Barcelona i forrige uke, og signeringen av Enes Ünal på lån har gitt dem bedre pondus fremover. Men statistikken hans i La Liga er ikke noe å skryte av ...

Valladolid vil antakeligvis fortsette å spille ganske defensivt, men jeg ser ikke at de skal klare å skape trøbbel for Getafe. Laget fra Mardid-bydelen hadde La Ligas tredje beste forsvar sist sesong. De slapp kun inn 0,87 mål per kamp,. De hadde faktisk elleve færre baklengsmål enn Real Madrid totalt. Det er en sterk statistikk av et nyopprykket lag.

Se alle de nye draktene til Getafe her!

Forrige helgs 2-0-seier mot Eibar var en klassisk Getafe-seier. De er et velorganisert lag med flere gode enkeltspillere, og jeg tror de skal være i stand til slå et Valladolid-lag som vil få problemer med å overleve i La Liga denne sesongen. Madrid-laget har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer. Det har gitt dem mer kvalitet på midtbanen og på spissplassen, noe Valladolid vil få merke fredag kveld.

Getafe har også en bra statistikk mot Valladolid. De har nemlig vunnet fire av de fem siste kampene mot dem.

Det er ikke lett å score på vertene. Getafe har klart å holde nullen i seks av de siste syv kampene, inkludert treningskampene.

Det som ytterligere styrker tipset på hjemelaget er at Valladolid en skrekkelig dårlig statistikk på bortebane i La Liga. De har kun vunnet én av de siste 27 bortekampene i toppdivisjonen. Jeg setter pengene mine på Getafe-seier til 1,72 i odds. Det er litt liter som et singeltips, men jeg bruker den i en flott dobbel.

Hannover 96 – Borussia Dortmund (Handikap fulltid 1-0) 2,20 – 3,50 – 2,30 B (spillestopp kl. 2025)

Hannover startet 2018-2019-sesongen med å spille 1–1 borte mot Werder Bremen. Et ganske uinteressant resultat egentlig, men målscoreren var spennende.  

Spissen Hendrik Weydandt, en nysignering fra Germania Egestorfin som spiller på fjerde nivå i tysk fotball, kom egentlig inn for å forsterke Hannovers reservelag, men det har han som sente Hannover i ledelsen etter 75 minutter.

Trener Breitenreiter vil uten tvil beholde ham som en backup-spiller i Bundesliga-laget. Angriperen Niclas Fullkrug – spilleren som scoret tredje mest i ligaen sist sesong, vil imidlertid være Hannovers førstevalg på topp.

Hannover har bvært på storhandel i sommer. De har hentet inn Stoke City-spilleren Kevin Winner, Hamburgs Bobby Wood og Walace, og Takuma Asano fra Stuttgart for å fylle tomrommene etter at Martin Harnik, Felix Klaus, Salif Sane og Manuel Schmiedebach. Midtbanespilleren Edgar Prib er ute med skade.

Sjekk alle de nye draktene til lagene i Bundesliga her!

Borussia Dortmund trengte litt tid for å komme i gang forrige helg, men når det første kvarteret var passert virket de farlige fremover. Med offensive spillere som Marco Reus, Maximilian Philipp, Christian Pulisic, og Jordan Sancho, for å nevne noen, forventer jeg mål, flere mål i denne kampen.

Borussia Dortmund har vært på storshopping i sommer. De har hentet Abdou Diallo fra Mainz 05, Achraf Hakimi på lån fra Real Madrid og midtbanespillerne Thomas Delaney fra Werder Bremen og Axel Witsel fra Tianjin Quanjian. Det er spillere som vil løfte laget, tror jeg.

Se de nye draktene til Borussia Dortmund her!

Dortmund slet på bortebane mot slutten av forrige sesong, for de vant ikke en eneste av de fem siste kampene. De hadde to uavgjorte kamper og tre tap. Men de møtte knallhard motstand. De møtte nemlig Bayern (tittelholdere), Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig.

Hannover overlevde i Bundesliga takket være en god start på sesongen. De tapte fem av de siste åte kampene foran egne fans, så jeg tror Dortmund kjører over dem.  Dortmund-trener Lucien Favre har noen utfordringer defensivt, for Dortmund har kun klart å holde nullen én av de siste åtte kampene. Offensivt er de imidlertid solide.

Hannover har sluppet inn tre mål i tre av de siste fem kampene hjemme på HDI Arena, og forsvaret deres er svekket i løpet av sommeren etter at de solgte forsvarssjefen Salif Sane til Schalke. Forholdene ligger til rette for et godt resultat for Dortmund. Jeg satser på handikap-spillet her. Dortmund bør vinne denne matchen med to mål eller mer. Oddsen er 2,30. Denne brukes i en dobbel sammen med Getafe.

Fredagens dobbelttips er Getafe + Dortmund med handikap (at de vinner med to mål eller mer). Spillestopp er kl. 1955.