SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Brighton møter marerittmotstander

Brighton's Glenn Murray, centre right, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammates, during the English Premier League soccer match between Brighton and Southampton, at the AMEX Stadium, Brighton, England, Sunday Oct. 29, 2017. (Gareth Fuller/PA via AP)

Brighton's Glenn Murray, centre right, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammates, during the English Premier League soccer match between Brighton and Southampton, at the AMEX Stadium, Brighton, England, Sunday Oct. 29, 2017. (Gareth Fuller/PA via AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stoke har overtaket på Brighton.

DEL

Oddstips (Siste) Det ble et solid overskudd på oddstipsene til Spillsenteret i forrige uke, og håper å starte uken like bra som vi avsluttet den forrige. Det er et spennende oddsprogram mandag. Det er blant anet kamper fra spansk La Liga og italiensk Serie A og Serie B, men det definitive høydepunktet er Premier League-oppgjøret mellom Brighton og Stoke.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Brighton – Stoke B

Engelsk, Premier League. Brighton fikk en tøff start på livet i Premier League. De tapte ikke overraskende hjemme mot Manchester City i første kampen, og deretter gikk de på et 0-2-nederlag borte mot Leicester, men de har tatt seg sammen.

Før mandagens match mot Stoke har de fire kamper på rad uten tap i Premier League. 1–0 seieren mot Swansea før landslagspausen var lagets andre strake borteseier.

The Seagulls innehar en flott åttendeplass i øyeblikket, 15 poeng på de elleve første kampene er solifd av et nyopprykket lag.

Stoke har hatt en vanskelig høst. De tok ett poeng hjemme mot Leicester før landslagspausen, men de har tapt fem av de siste åtte kampene i alle turneringer.

The Potter ligger helt nede på en skuffende 14.-plass, kun tre poeng foran West Ham som er under nedrykksstreken.

Stoke har vanligvis vært solide defensivt, men ikke denne sesongen. De har sluppet inn 22 mål på elleve kamper. Bare tre klubber har sluppet inn flere mål enn dem så langt denne sesongen.

De har scoret 13 mål, og det er best av de åtte lagene nederst på Premier League-tabellen. The Potters har vært brukbare foran mål på bortebane, hvor de kun har gått målløse av banen i én bortekamp hittil.

I forrige bortekamp vant de 1–0 mot Watford, men de har ikke vunnet to bortekamper på rad siden i oktober 2015. Den statistikken kan de gjøre noe med mandag kveld, tror jeg.

For jeg er av den oppfatning at Stoke har et betydelig bedre lag enn de så langt har vist, og de skal være i stand til å vinne borte mot nyopprykkede Brighton.

Det er flere grunner til går for en borteskrell i kveld:

  • Stoke har vunnet åtte kamper på rad mot Brighton i alle turneringer, og de har holdt nullen i fem av kampene. Historien har ofte en tendens å gjenta seg.
  • The Seagulls har aldri vunnet mot Stoke på øverste nivå i England. Statistikken viser 0-3-5. Sist lagene møttes på øverste nivå var i 1983. Den gangen vant Stoke 2–1 på bortebane.
  • Dette er første gangen lagene møtes siden FA-cupkampen mellom lagene i februar 2011. Den kampen vant Stoke hele 3–0.
  • Stoke er ubeseiret i de syv siste mandagskampene på bortebane i Premier League. De har tre seire og fire uavgjorte. Den siste mandagskampen var i desember 2015. Da vant de 4–3 mot Everton.

Brighton & Hove Albion-manager Chris Hughton har ingen nye skader før mandagens kamp. Steve Sidwell er den eneste som er ute. Han sliter med ryggproblemer.

Lee Grant er ventet å stå i mål hos Stoke siden Jack Butland brakk en finger på landslagsoppdrag for England. The Potters er også uten Geoff Cameron, som fikk en kraftig smell i hode under trening for tre uker siden.

Formmessig er Brighton favoritter til å slå Stoke, men Stoke har vist tendenser i de siste kampene som gjør at jeg har fått troen på dem. De klarte 2–2 mot Leicester etter å ha lagt under to ganger. Det er sterkt. Glenn Murray er i kjempeform hos Brighton. Han kan score i sin fjerde kamp på rad om han finner nettmaskene mot Stoke. Det er mulig at han scorer, men jeg tror ikke Brighton vinner. 

Jeg stoler på at Stoke tar en sjelden seier her til 3,00 i odds. Innsatsen blir 100 kroner. Spillestopp er klokken 2055.

Her er vårt singeltips mandag 20. november:

Brighton & Hove Albion–Stoke City 2,30–2,90–3,00 B

Total odds: 3,00