SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Nord-Irland er i trøbbel

Nord-Irlands Gareth McAuley feirer lagets første mål i et EM noen gang.

Nord-Irlands Gareth McAuley feirer lagets første mål i et EM noen gang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sveits tok en heldig 1-0-seier mot Nord-Irland borte. De har overtaket før hjemmekampen i Basel.

DEL

(Siste) Det er litt hummer og kanari på søndagskupongen. Det er blant annet kamper fra VM-playoffen, spansk Segunda Division, engelsk League One og italiensk Serie B.

De to mest interessante kampene på søndagskupongen er de avgjørende VM-playoffkampene: Sveits - Nord-Irland og Hellas - Kroatia.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er søndag klokken 1455.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Sveits - Nord-Irland H

VM-playoff, 2. kamp. Første kamp gikk torsdag kveld, etter at denne siden gikk i trykken. Sjekk resultat derfra! Sveits ga Portugal kamp til døren om seieren i gruppe B, men endte bak på målforskjell. Nord-Irland viste mot Norge at sist at de absolutt er mulige å slå.

2. Hellas - Kroatia (HU)B

Samme her, du gjør lurt i å sjekke resultatet fra torsdagens kamp før du vurderer denne, noe vi altså ikke hadde anledning til før deadline. Hellas har kommet seg opp av en liten bølgedal, mens Kroatia som vanlig oser av talent. Vrien kamp uansett, jeg kjører hel.

3. AFC Wimbledon - Peterborough (U)B

League One i England, der ekte Wimbledon ikke har hatt den beste høsten så langt. Med to strake tap er de like over streken. Peterborough hadde en strålende start, før de falt betydelig av. Men sist kom det en seier igjen, og de er mine favoritter her.

4. Lugo - Numancia H(U)

Spansk Segunda, som er en meget jevn affære. Kun tre poeng skiller fra lederlaget og ned til 7.-plass, og begge disse er mellom her. Lugo er gode og ikke minst gjerrige hjemme, mens Numancia ennå ikke har vunnet borte.

5. Sporting Gijón - Valladolid H

Gijon er et ypperlig hjemmelag (4-2-0), noe som har ført dem opp på 3.-plass. Real Valladolid har falt kraftig av etter en fin start, nå har de ikke vunnet på fire kamper. Etter tre uavgjorte ble det tap sist, og det gjør det ganske lett å sette en H her.

6. Cesena - Salernitana (U)B

I italiensk Serie B har bunnlaget Cesena hevet seg i det siste, de har tre uavgjorte og en seier nå. Og de har bare tapt én hjemmekamp. Men Salernitana er i toppsjiktet, og er uten nederlag siden september. De er min favoritt her, men jeg gir Cesena en U-sjanse.

7. Carpi - Brescia H

Carpi er oppunder playoff, og fikk en god opplevelse med 4-2 mot svake Ascoli sist. Nå er motstanden bedre, Brescia vant to på rad før de tapte for Venezia sist. Men siden vi ikke har ubegrenset med garderinger, blir dette likevel en rein H.

8. Cittadella - Parma H(U)

Citadella er ett poeng bak den gamle storheten Parma oppunder teten. De scorer bortimot to i snitt på hjemmebane, så jeg heller mot en hjemmeseier. Men Parma er blant de bedre bortelagene, så her garderer jeg.

9. Ascoli - Foggia B

Ascoli hadde en fin periode, med 3-2-0 på fem kamper. Men så har det kommet to tap, altså tilbake til den triste virkeligheten fra sesongstarten. De er under streken, det samme er Foggia. Men tross tap sist, scoret de to, og har nå seks mål på de to siste.

10. Cremonese - Palermo (H)U

Cremoneses forrige tap er flere måneder siden, og de har sakte men sikkert klatret til 3.-plass. På plassen over finner vi gjestene fra Sicilia, de har bare gått tapende av banen én gang i høst. Kan bli tett og jevnt, men hjemmebane har alltid mye å si i Italia.

11. Ternana - Novara B

Det begynner å bli en stund siden Ternana vant en seriekamp, noe de kun har opplevd to ganger i høst. Novara er midt på tabellen, men er faktisk blant de beste bortelagene i Serie B. Jeg tar sjansen på en B.

12. Bari - Pescara H

Bari hjemme og borte er som natt og dag, på eget gress har de imponerende 6-0-1, og 16 scorede mål. Det er mest på nest øverste nivå i Italia. Pescara er midt på tabellen, og skal få problemer her.