SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Nordirene må mure igjen bak

Northern Ireland's Chris Brunt, left, celebrates with Oliver Norwood after scoring a goal against Czech Republic's during the World Cup Group C qualifying soccer match between Northern Ireland and Czech Republic at Windsor Park, Belfast, Northern Ireland, Monday, Sept. 4, 2017. (AP Photo/Peter Morrison)

Northern Ireland's Chris Brunt, left, celebrates with Oliver Norwood after scoring a goal against Czech Republic's during the World Cup Group C qualifying soccer match between Northern Ireland and Czech Republic at Windsor Park, Belfast, Northern Ireland, Monday, Sept. 4, 2017. (AP Photo/Peter Morrison) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nord-Irland har kun tapt mot Tyskland og Kroatia på de 19 siste hjemmekampene.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenteret traff blink med Flamengo, men Palmeiras sviktet oss i natt. Dermed ble det ikke premie på gårsdagens dobbelttips. Dessverre!

Torsdagens oddsprogram preges av at det spilles to VM-playoffkamper: Nord-Irland møter Sveits og Kroatia spiller mot Hellas. Det er i tillegg en rekke privatlandskamper blant annet skal Skottland møte Nederland. Det er også noe håndball og ishockey.

Midtukekupongen: Målfest i vente i Lille

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Nord-Irland – Sveits B

VM-playoff. Kamp 1 av 2. Spilles i Belfast. Returoppgjøret går i Basel søndag. Nord-Irland trodde aldri at de skulle kvalifisere seg direkte til mesterskapet i Russland da de ble trukket i gruppe med Tyskland, men nordirene er happy med å ta annenplassen og få sjansen til å kvalifisere seg for VM gjennom playoffspill.

Nord-Irland fikk en svak avslutning på kvaliken. De tapte de to siste kampene mot henholdsvis Norge og Tyskland, men annenplassen var aldri truet. De var fire poeng foran nummer tre, Tsjekkia.

Nordirene har vært meget sterke hjemme på Windsor Park i obligatoriske kamper. De har faktisk kun tapt en hjemmekamp siden september 2013. Det viser at Sveits har en vanskelig oppgave torsdag. Nordirene vet at de antakeligvis er avhengig av et godt resultat på hjemmebane om de skal klare å ta seg til sitt første VM på over 30 år. Sist de var med i et VM var i 1986 i Mexico.

Sveits var solide i VM-kvaliken. De vant de ni første kampene sine, hvor de blant annet slo regjerende europamester Portugal hjemme i alpelandet. Men de tapte den siste og avgjørende kampen mot Portugal på bortebane Det gjorde at sveitserne ble skjøvet ned fra førsteplassen på målforskjellen.

Nå skal det sies at gruppen til Sveits ikke var den sterkeste i kvaliken. Foruten Portugal besto gruppen av Ungarn, Færøyene, Latvia og Andorra. Det er likevel sterkt å gå ut av kvaliken med 23–7 i målforskjell.

Sveits har vunnet fire av de fem siste bortekampene, men det har vært mot lag som Ungarn, Andorra, Færøyene og Latvia. Nord-Irland blir ikke like lett. Sveitserne har slitt litt mot bedre motstandere på bortebane. Før EM i 2016 hadde de kun vunnet fire av ni bortematcher. De hadde blant annet tapt mot England, Slovakia, Irland og Slovenia.

Selv om nordirene har en god hjemmestatistikk og Sveits var i en relativt enkel gruppe, så mener jeg det er rett at Sveits er favoritter i denne kampen.

Sjekk også midtukekupongen her:

Målfest i vente i Lille 

Jeg ser at det er mange andre som anbefaler spill på Nord-Irland, men jeg gjør ikke det. Årsaken er enkel: Sveits har det beste laget. Spiller for spiller mener jeg sveitserne holder et mye høyere nivå enn Nord-Irland, og det vil bli tydelig i en kamp som denne.

Stephan Lichtsteiner er kaptein, og han spiller til daglig i Juventus. Også Ricardo Rodríguez som spiller i Serie A er en nøkkelspiller. På midtbanen har de Arsenal-spilleren Granit Xhaka. Han får med seg Blerim Dzemaili (Montreal Impact) og Xherdan Shaqiri (Stoke). Offensivt har de Admir Mehmedi fra Leverkusen, Haris Seferovic fra Benfica og stjerneskuddet Breel Embolo fra Schalke 04.

Nordirene må stole på at veteranforsvaret med Gareth McAuley, Jonny Evans og Chris Brunt murer igjen bakover, og at Kyle Lafferty som har scoret 20 mål på sine 65 landskamper klarer å sette ballen i mål.

Jeg innser at U-faren er stor i en slik kamp. Sveits vil være fornøyd med ett poeng i denne kampen, iallfall hvis de klarer å få et mål. Men jeg tror kvaliteten i Sveits-laget gjør at de tar alle tre poengene her. Nord-Irland vet at de trenger en seier. Da må de fremover på banen, og det kan åpne rom for de sterke individuelle spillerne til Sveits.

Jeg går for B til 2,05 i odds. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt andre singeltips torsdag 9. november:

Nord-Irland–Sveits 3,65–2,85–2,05 B

Total odds: 2,05