SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Polen senker Uruguay

Poland's Robert Lewandowski, left, celebrates scoring their third goal from the penalty spot with Kamil Grosicki during the World Cup Group E qualifying soccer match between Poland and Kazakhstan at National stadium in Warsaw, Poland, Monday, Sept. 4, 2017. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Poland's Robert Lewandowski, left, celebrates scoring their third goal from the penalty spot with Kamil Grosicki during the World Cup Group E qualifying soccer match between Poland and Kazakhstan at National stadium in Warsaw, Poland, Monday, Sept. 4, 2017. (AP Photo/Czarek Sokolowski) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Robert Lewandowski scorer og scorer. Han kan skyte til seier i kveld.

DEL

Oddstips (Siste) Flott dag for Spillsenteret i går. Nederland slo Skottland til 1,95 i odds (250 kroner i innsats) og Sveits vant borte mot Nord-Irland til flotte 2,20 i odds (250 kroner i innsats). Det ga Spillsenteret et solid overskudd på tipsene torsdag.

Fredagens langoddsprogram byr blant annet på den første playoffkampen mellom Sverige og Italia, men kveldens klare høydepunkt er likevel privatlandskampen mellom fotballstormaktene England og Tyskland som spilles på Wembley. I tillegg er det noen ishockeykamper og et par håndballkamper. Natt til lørdag er det full rulle i NHL-kamper.

Lørdagskupongen: Er dette en mann for Brann?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Polen – Uruguay H

Privatlandskamp. Spilles i Warszawa. Både Polen og Uruguay skal til VM i Russland neste sommer, hvor begge nasjonene er blant outsiderne.

Både Polen og Uruguay har angrepsspillere i verdensklasse, men defensivt holder ikke spillermateriellet samme nivå. Med to så sterke offensive lag så venter jeg at det vil bli scoret mål i begge ender av banen.

Robert Lewandowski var rett og slett sensasjonelt god for Polen i kvalifiseringen. Bayern München-spissen scoret 16 mål på ti kvalikkamper. Han scoret over halvparten av målene til polakkene i kvaliken, og han var en stor del av årsaken til at Polen vant sin kvalifiseringsgruppe. Nå er Lewandowski oppe i 51 landslagsmål.

Den polske stjernespissen har også vært god i Tyskland denne sesongen. Han har scoret elleve mål på elleve kamper for Bayern München i Bundesliga.

Problemet hos polakkene er forsvarsspillet. De har tidvis vært slappe bakover, så det er absolutt håp for Uruguays angrepsspillere. Polen fikk fire mål i trynet mot Danmark i september, og de har kun holdt nullen i én av de siste syv landskampene.

Så selv om Luis Suárez ikke blir med uruguayerne til Warszawa, så er ikke det noen katastrofe. For det første er Barcelona-spilleren ute av form, og for det andre har Uruguay Paris St. Germains målmaskin Edinson Cavani. I tillegg har Christian Stuani og Maxi Gomez vært i kjempeform i La Liga denne sesongen. Det gjør at jeg tviler på at Polen klarer å holde tett bakover.

Sjekk forslaget til lørdagskupong her:

Er dette en mann for Brann? 

Men i likhet med polakkene er også søramerikanerne svake bakover. De har sluppet inn to mål eller mer i seks av de siste ni landskampene, og selv middelmådige Bolivia klarte å score to ganger mot Uruguay på bortebane i Montevideo.

Det er fem år siden sist disse lagene møttes. Den gangen vant Uruguay 3–1 i en privatlandskamp, men den ble spilt på nøytralbane. Denne kampen spilles på nasjonalarenaen til Polen i den polske hovedstaden, og det bvil unektelig gi hjemmelaget en fordel.

Polen mangler Napoli-spissen Arkadiusz Milik som er ute med skade. Også Dortmunds forsvarsspiller Łukasz Piszczek er på skadelisten.

Hele syv spillere som var i Uruguays tropp til VM-kvalikkampen mot Bolivia sist er ikke med mot Polen. Blant andre Luis Suárez og forsvarsspillerne Martín Cáceres og Sebastian Coates. den talentfulle Celta Vigo-spissen Maxi Gomez vil antakeligvis få sin debut i fredagens match.

Jeg tror denne kampen kan bli underholdende. Begge lagene spiller underholdende angrepsfotball, og det er vanligvis mange mål i kampene hvor de er involvert. Polen har hjemmebanefordelen, og det er bare en privatlandskamp. Det gjør at jeg holder en knapp på polakkene.

2,30 i odds på Polen er ok, og jeg satser 100 kroner. Spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt andre singeltips fredag 10. november:

Polen–Uruguay 2,30–3,10–2,55 H

Total odds: 2,30