SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Polen taper uten stjernespissen

Poland's Robert Lewandowski celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2016 quarterfinal soccer match between Poland and Portugal, at the Velodrome stadium in Marseille, France, Thursday, June 30, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Poland's Robert Lewandowski celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2016 quarterfinal soccer match between Poland and Portugal, at the Velodrome stadium in Marseille, France, Thursday, June 30, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Polen er kraftig sveket offensivt før privatlandskampen mot Mexico.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenteret fikk kun uttelling på ett av fire tips i helgen. Søndagens dobbel på Fredrikstad og Sveits gikk dessverre ikke inn.

Mandagens oddsprogram byr blant annet på den avgjørende VM-kvalikkampen mellom Italia og Sverige. Sverige leder 1-0 etter den første kampen, så det ligger an til en underholdende kamp i Milano. Det spilles også en kamp i norsk ishockey mellom Vålerenga og Storhamar. I tillegg er det en del håndballkamper, litt ishockey fra Russland, Sverige og en privatlandskamp i fotball mellom Polen og Mexico. Natt til tirsdag spilles det flere kamper i ishockey og basketball i USA.

Joker: 63 bergensere har blitt millionærer på denne måten

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Polen - Mexico B

Privatlandskamp. På papiret virker det som denne kampen skal bli ganske jevn. Både Polen og Mexico er to nasjoner som kan overraske i VM i Russland neste sesong, men de har vidt forskjellig spillestil.

Polen skuffet i privatlandskampen mot Urugauy fredag. Den kampen endte 0-0, og viste hvor avhengig polakkene er av stjernespissen Robert Lewandowski.

Bayern München-angriperen spilte ikke kampen mot Uruguay, og han kommer heller ikke til å spille kampen mot Mexico. Lewandowski sliter med en strekskade, og står over mandagens privatlandskamp.  Det er et tungt fravær som jeg tror kan bli avgjørende for utfallet av kampen.

VM-kvalifiseringen viste hvor viktig Lewandowski er for Polen. Bayern-spissen scoret 16 mål på ti kvalikkamper. Det var 57 prosent av målene til polakkene. Problemet til Polen er at også Napoli-spissen Arkadiusz Milik er skadet. Det gjør at Polen er kraftig svekket fremover.

Når vi samtidig vet at Polen ikke har vært helt trygge defensivt, så mener jeg Mexico har en god mulighet til å vinne denne kampen som spilles på Stadion Energa Gdańsk.

Mexico derimot kan stille med sitt beste lag i denne kampen. Det er mulig de gjør en del endringer på laget som spilte 3-3 mot Belgia i forrige uke. I den kampen viste Mexico at de har et sterkt offensivt lag.

Unggutten Hirving Lozano vil antakeligvis få starte mot Polen. Han scoret to ganger mot Belgia. Jonathan Dos Santos, som spiller for LA Galaxy, kan komme inn på midtbanen om det blir gjort endringer på laget som spilte uavgjort i Brüssel fredag.

Meksikanerne spiller flere landskamper enn noen andre lag i verden. Siden Copa America i 2015 har de spilt vanvittige 53 kamper, og de har kun tapt fem av kampene etter 90 minutter. Selv om de har rykte på seg for ikke å takle presset i store mesterskap, så har de gode resultater fra privatlandskampene de har spilt. De har vunnet ti av de siste tolv vennskapskampene.

De to siste kampene mellom disse nasjonene har begge endt 1-1 - både i 2005 og i 2011.

Det virker som Mexico elsker privatlandskamper. De har nemlig kun tapt én av de siste 16 vennskapskampene de har spilt. Polen har vært solide i de siste kvalikenene, men de tar ikke privatlandskampene like alvorlig. Det viser også resultatene. Polakkene har ikke vunnet noen av de siste fire privatlandskampene, og alle har vært spilt hjemme i Polen.

Jeg tror Mexico har en god mulighet til å vinne denne kampen. 2,35 i odds er greit, og jeg satser 100 kroner. Spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips mandag 13. november:

Polen - Mexico S 2,65 3,00 2,35 B

Total odds: 2,35