SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Potter-magi gir ny Östersund-seier

Östersund og trener Graham Potter kan gå videre i Europaligaen med seier mot Zorya torsdag.

Östersund og trener Graham Potter kan gå videre i Europaligaen med seier mot Zorya torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Östersund slo Zorya 2-0 i Ukraina. De slå dem på hjemmebane og.

DEL

Oddstips (Siste) Det har dessverre vært en del stang ut for Spillsenteret denne uken. Atletico våknet plutselig i går og slo Roma, og Sheffield Wednesday utlignet til 2–2 mot Ipswich flere minutter på overtid. Surt, men det er en del av gamet.

Torsdagens oddsprogram domineres av at det spilles 24 kampene i Europaligaen, i tillegg er det blant annet ishockey fra den norske og svenske eliteserien.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Östersunds FK – Zorya Lugansk H

Europaligaen, gruppe J. Engelskmannen Graham Potter er engelskmannen har ført Östersund FK fra svensk fjerde nivå til Europa League-gruppespill på bare seks år.

Laget fra vintersportsbyen i Nord-Sverige er den store overraskelsen i Europaligaen denne sesongen. Det var ikke mange som hadde levnet dem store muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet, da svenskene endte i samme gruppe som tyske Hertha Berlin og spanske Athletiv Bilbao.

Men Östersund FK har vist at de kan slå hvem som helst. På veien til en plass i gruppespillet slo de ut PAOK og Galatasaray, og nå er laget på vei til 16-delsfinalen i Europaligaen.

En seier i torsdagens kamp mot Zorya vil være tilstrekkelig til at de avanserer fra gruppespillet. Før torsdagens kamper er de to poeng foran Athletic på tredjeplass og ett poeng foran Zorya som innehar annenplassen.

Östersund viser fin form, og de har kun tapt én av de siste ni kampene.

På hjemmebane har de vært solide. De har ubeseiret i åtte hjemmekamper på rad uansett turnering, og de hadde vunnet alle fire Europaliga-kampene sine foran egne fans før de spilte 2–2 mot Athletic Bilbao i forrige hjemmematch.

For tolv måneder siden spilte Zorya i Europaligaen for første gang, og de havnet i en tøff gruppe med lag som Manchester United, Fenerbahçe og Feyenoord. De har tilsynelatende lært av den opplevelsen.

Med to runder igjen har ukrainerne muligheten til å avansere til 16-delsfinalen, til tross for at de ble trukket i en vanskelig gruppe. De ligger på annenplass, bare ett poeng bak Östersund. En seier i Sverige vil sette dem i førersete i kampen om avansement.

Formen er ikke den alle beste. De er uten seier i de fem siste kampene, uansett turnering. De har imidlertid spilt uavgjort i fire av disse kampene etter ordinær spilletid.

Zorya er rett og slett elendige på bortebane i Europa. Statistikken viser at de kun har vunnet én av de siste seks kampene på utebane, og de har tapt de andre fem.

Östersund vant den første kampen i Ukraina 2-0, og det gir dem et lite overtak før oppgjøret på Jämtkraft Arena. Seieren i Lviv var den første til en svensk klubb på ukrainsk jord.

Östersund er et meget sterk hjemmelag, mens ukrainerne er fryktelig svake på bortebane. Jeg tror Potter-magien fortsetter for svenskene, og at Östersund sikrer seg en plass i 16-delsfinalen torsdag kveld.

Hjemmeseier gir 1,75 i odds, og innsatsen blir 250 kroner. Spillestopp er klokken 1855.

Her er vårt singeltips torsdag 23. november:

Östersunds FK – Zorya Lugansk 1,75 – 3,15 – 3,85 H

Total odds: 1,75