SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Slik lurte en rumener seg til millioner i gevinster i lotto

Stefan Mandel lurte lotterisystemet i USA på 1990-tallet, men det går ikke an å gjøre det samme med Vikinglotto eller de andre spillene fra Norsk Tipping. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Stefan Mandel lurte lotterisystemet i USA på 1990-tallet, men det går ikke an å gjøre det samme med Vikinglotto eller de andre spillene fra Norsk Tipping. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dette trikset var faktisk ikke ulovlig.

DEL

Lykkespill  (Bergensavisen) I 1992 vant en opprinnelig rumensk mann, Stefan Mandel, hovedpremien, 6 andrepremier, 132 tredjepremier og 135 mindre premier – på en trekning i Virginia Lottery i USA. 

Økonomen og mattegeniet hadde funnet et smutthull i systemet og enda ikke gjort noe ulovlig. Dette klarte han totalt 14 ganger.

Mandel fant en måte å lure systemet på. To ting gjør metoden heller vanskelig å få til, den dag i dag. Matematikeren utnyttet seg av det faktum at man før i tiden kunne skrive ut kuponger selv.

34 ekstra Lotto-millionærer skal trekkes. Leverer kupongen her!

Slik gjorde han det:

1. Regn ut antall mulige kombinasjoner – i et lotteri der du velger 6 nummer mellom 1 og 40 vil antall kombinasjoner være 3,838,380.

2. Finn lotterier hvor hovedpremien er tre ganger så stor (eller enda større) som antall mulige kombinasjoner. For eksempel hovedpremier på 10 millioner.

3. Samle inn nok penger – Mandel fikk fra investorer – til å kjøpe kuponger for alle eksempelvis 3,838,380 kombinasjonene

4. Skriv ut de 3,838,380 kupongene.

5. Lever inn lottokupongene og betal for dem. 

6. Vinn – og betal tilbake investorene.

7. Gjenta 13 ganger.

I Norge er ikke metoden gjennomførbar, blant annet fordi man må kjøpe lottokupongene hos kommisjonær. 

Likevel finnes måter å øke sjansene på når du spiller om penger i Norge også. Du kan øke vinnersannsynligheten ved å spille et spill som er basert på antall deltakere – Nabolaget har for eksempel ganske få deltakere, noe som øker sannsynligheten for å vinne. Andre spill med høyere vinnersannsynlighet er Extra og Joker.

NB! 124 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Lever direkte her!

(Vinnersjane 1. premie 1:98 mill per rekke)

Kommentarer til denne saken