SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Spurs sliter med bortekompeks

Tottenham's Christian Eriksen celebrates scoring his side's third goal during a Champions League Group H soccer match between Tottenham Hotspurs and Real Madrid at the Wembley stadium in London, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)

Tottenham's Christian Eriksen celebrates scoring his side's third goal during a Champions League Group H soccer match between Tottenham Hotspurs and Real Madrid at the Wembley stadium in London, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) Foto:

Av

De har kun vunnet én av de siste 28 bortekampene mot Arsenal.

DEL

Oddstips (Siste) Etter en tilsynelatende uendelig landslagspause er Premier League tilbake på oddsprogrammet. Lørdagens oddsprogram er som vanlig spekket med kamper fra De britiske øyene. Det definitive høydepunktet er Nord-London-derbyet mellom Arsenal og Tottenham.

Lørdagskupongen: United plettfrie hjemme

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Arsenal – Tottenham U

Engelsk, Premier League. Det var interessant å høre Arsène Wenger etter 1-3-tapet mot Manchester City. Han kan umulig ha sett samme kampen som oss andre, for han hevdet at de var uheldig som ikke fikk med seg poeng fra den kampen.

Tapet på Etihad gjorde at Arsenal falt ned til sjette plass på tabellen, og de er allerede tolv poeng bak serieleder Manchester City. Det virker som kampen om ligagullet er over for London-klubben, og at det vil være mer realistisk for dem å kjempe om en topp fire-plassering og komme seg tilbake til Mesterligaen.

Før helgens kamper er Arsenal tre poeng bak Chelsea som ligger på fjerdeplassen.

Arsenal har vært bunnsolide på hjemmebane denne sesongen, hvor de står med 5-0-0 og 13–4 i målforskjell. Det gjør dem til det tredje sterkeste hjemmelaget i Premier League så langt.

Sjekk vårt forslag til lørdagskupong: 

United plettfrie hjemme 

The Gunners hadde fem kamper uten tap, før 1-3-nederlaget mot City. I Nord-London-derbyet mot Tottenham har de en vanvittig god statistikk. Arsenal har kun tapt én av de siste 28 hjemmekampene mot Tottenham.

Giroud ble skadet på det franske landslaget og mister denne, det samme gjør langtidsskadde Cazorla. Det er også en del andre spillere som er tvilsomme, men det er bare Koscielny og Mustafi som betyr noe, og de rekker antakeligvis London-derbyet.

Den viktigste meldingen til alle tipperne er at Harry Kane sannsynligvis er klar til oppgjøret mot Arsenal. Han har vært et mareritt for Arsène Wenger.

Spurs har nemlig kun tapt én av de siste Nord-London-derbyene, og det er mye takket være Harry Kane som har scoret seks mål på seks kamper mot The Gunners.

Bortestatistikken til Tottenham er også bra. Den viser 4-0-1, tapet kom på Old Trafford i en kamp de måtte spille uten Kane. Spurs-spissen spilte ikke privatlandskampene for England på grunn av en skade, men ifølge flere engelske medier skal Tottenham-stjernen være tilbake til det prestisjefylte Nord-London-oppgjøret. Også Dele Alli og Harry Winks spiller lørdagens storoppgjør.

Tottenham spilte en svak kamp mot Crystal Palace for to uker siden, men de tok tre poeng på en dårlig dag. Det er en viktig egenskap om de skal henge med i kampen om ligagullet. Real Madrid-kampen satt nok også litt i beina. Spurs var imponerende i kampen mot de regjerende Mesterliga-mesterne.

Wanyama og Alderweireld er begge ute hos Tottenham, men de har erstattere for dem som holder samme kvalitet.

Det er flere fakta som gjør at jeg tror denne kampen blir jevn:

  • Spurs har vunnet kun to av de siste 32 bortekampene mot Arsenal (2-13-17). Den eneste seieren på Emirates kom i november 2010, mens de vant på Highbury i 1993.
  • Det vil antakeligvis komme scoringer begge veier. Begge lagene pleier å score når disse lagene møtes i Premier League. Det har skjedd i 34 av kampene mellom disse lagene i Premier League.
  • Harry Kane har scoret i alle sine fem Nord-London-derby. Han har scoret seks mål totalt på de fem kampene.
  • Spurs-sjef Mauricio Pochettino har aldri tapt et Nord-London-derby. Fasiten hans viser to seire til Tottenham og fire uavgjorte, men alle tre oppgjørene på Emirates har endt med poengdeling.

Disse kampene er som regel jevne, men hjemmebanefordelen har mye å si. Sist et bortelag vant et av disse oppgjørene i serien var i 2014. Dene kampen kommer til å bli jevn. Det er krig fra første spark på ballen, tror jeg.

Uavgjort er et resultat som begge lagene antakeligvis kan leve med. Oddsen på poengdeling er 3,25, og vi smeller til med 100 kroner i innsats. Spillestopp er allerede klokken 1325.

Her er vårt råtips lørdag 18. november:

Arsenal – Tottenham 2,35 – 3,25 – 2,65 U

Total odds: 3,25