SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

TIL sikrer plassen i eliteserien

Bodø  20150516.
Eliteserien fotball 2015: Bodø/Glimt-Tromsø.  Tromsø Magnar Ødegaard fortviler etter 1-0 målet som Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye scoret under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø 20150516. Eliteserien fotball 2015: Bodø/Glimt-Tromsø. Tromsø Magnar Ødegaard fortviler etter 1-0 målet som Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye scoret under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tromsø vet hva som står på spill søndag.

DEL

Søndagsbongen (Siste) Brann har meldt seg på igjen i kampen om e-cupplass, men Vito Wormgoor & Co skal få det steintøft i Drammen søndag. Strømsgodset er Eliteseriens store formlag, de står med fryktinngytende syv strake seire. Jeg tør ikke tro på Brann-seier, og setter HU.

Jeg tror Kristiansund og Tromsø sikrer ny kontrakt på hjemmebane mot henholdsvis Sandefjord og Haugesund, to lag uten mye å spille for. Sarpsborg og Rosenborg skal også vinne hjemme.

Sjekk all verdens tabeller og fakta på nifs.no

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er søndag klokken 1655.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Kristiansund - Sandefjord  H

Nå drar det seg skikkelig til her hjemme, og Kristiansund er fortsatt i nedrykksfare. Men her kan de sikre kontrakten, og mot et Sandefjord som gjorde nettopp dét sist, tror jeg KBK griper sjansen. Dessuten liker ikke østlandsgutter kuling og hagl, ødelegger sveisen!

2. Lillestrøm - Molde  H(UB)

Lillestrøm, Kristiansund og Tromsø ligger på 34 poeng, fem poeng over kvalik, og alle vil altså sikre plassen med seier i denne nest siste runden. Molde tapte sist, og tåler ikke mer rot om de har tenkt å ta sølvet. Vanskelig, jeg bruker den hele her.

3. Rosenborg - Viking  H

Rosenborg har vunnet serien, men har ikke fått feire foran bartefansen. Nå kan de feire med sine egne, mens det i Stavanger allerede er sagt opp folk etter nedrykket. Skulle tro kvalitetsforskjellen kom frem her, selv om RBK var pinlige i tapet mot Aalesund sist.

4. Sarpsborg 08 - Aalesund  H

Medaljekamp mot overlevelseskamp, hvilken drift er egentlig sterkest? Ofte sistnevnte, men selv om Aafk tok seg av Rosenborg sist, har de fortsatt en utrolig svak tid bak seg – helt siden i sommer. Sarpsborg er et mye bedre lag, jeg sier ganske enkelt H.

5. Stabæk - Sogndal  (H)B

Hvis Sogndal vinner denne, og Aalesund taper i Sarpsborg, bytter de to lagene plass og «Saftkokaradn» inntar kvalik før siste runde. Jeg både håper og tror det skjer, og er det noen som kan krige seg til noe i de to siste runde, er det Sogndal! Eller så blir de utspilt...

6. Strømsgodset - Brann  H(U)

I utgangspunktet en ren kamp om 4.-plassen, men det er i seg selv viktig nok – det kan gi plass i Europa. Begge lag kan også ta medalje. Godset er i kjempeform, har vunnet syv på rad. Brann er tilbake i slag, to på rad, men har ikke overbevist nok til at jeg tror på seier.

7. Tromsø - Haugesund  H

Tromsø har løftet seg etter nakkehårene, vunnet fire av de fem siste, og gjort det ingen trodde var mulig: Komme seg opp av gjørmen de sto i. Her kan de sikre kontrakten, og det tror jeg rett og slett de gjør mot et FKH uten mye å spille for.

8. Vålerenga - Odd  (H)U

Vålerenga har dabbet av igjen etter sin flotte periode tidligere i høst. To strake tap nå, og lite i potten der de ligger midt på tabellen. Odd er tre poeng foran, men heller ikke de er i form. Kjedelig og uavgjort?

9. Watford - West Ham  H(B)

Watford gikk på tre strake tap før landslagspausen, etter en i overkant god start. Sannheten om lagets styrke er vel en plass midt imellom, det vil si middels og ustabile. West Ham sparket til slutt Bilic, kan effekten komme her?

10. Lyon - Montpellier  H

I Frankrike er Lyon i form, de har fire strake seire og seks kamper uten tap. Hjemme spiller de fin og god fotball, og har 4-2-0 på seks kamper. Montpellier er slett ikke verst, men ikke på hjemmelagets nivå. Ett poeng på de to siste, begge på hjemmebane, er svakt.

11. Werder Bremen - Hannover 96  (U)B

Den gamle storheten Werder Bremen har slitt de siste årene, og i høst er det verre enn noensinne i moderne tid. Nest sist, og uten seier etter elleve kamper i 1. Bundesliga, det lukter nedrykk! Hannover innehar 6.-plass, som gir Europaliga. Brukbare borte (2-2-2).

12. Las Palmas - Levante  U

Kjempekrise på Gran Canaria, der øyas stolthet Las Palmas har falt helt sammen etter et par flotte sesonger. Syv strake tap nå, og har tapt ni av elleve! Men Levante er ute av form. De har ikke vunnet en eneste bortekamp, og har kun tre scoringer borte. Lukter U.