Base for løpet blir Birkebeineren Hotell. Lederen av sportskomiteen, Olve Klevmo Møller, forteller at det ligger mye jobb bak arrangementet. Alt er nå i rute, og han gleder seg nå til løpsstart lørdag morgen.

– Vi har forsøkt å finne morsomme veier i distriktet, slik at deltakerne skal få en fin tur. Lørdagens løype er på 25 mil, i fjor var den på snaut 20, forteller Klevmo Møller.

Todelt

Løypa er todelt. Første runde går til Gausdal, ned Musdalen og til Norsk vegmuseum.

– Vegmuseet er nok den beste plassen for publikum som vil se en del gamle fine biler i aksjon. Her kjøres nemlig den første ferdighetsprøven, sier Olve.

Andre del av løpet blir en langtur på baksideveger oppover dalen. De skal opp til Gålå, ned til Gausdal og Saksumdal, før det hele avsluttes med en ferdighetsprøve på Birkebeineren skistadion.

Tre lokale

– Vi har lagt opp til at løpet skal ha minst mulig transport. 19 mil vil telle som konkurranse. På pålitelighetsprøvene handler det om å være på rett sted til rett tid. Man pådrar seg 0,1 sekunds tidsstraff hvis man er ett tidels sekund feil ved tidskontroll. Det kan fort bli mange sekunders tidsstraff, for vi har 110 hemmelige tidskontroller langs løypa, forteller Klevmo Møller.

Tre lokale lag stiller til start, og må betegnes som debutanter. Det er Halstein Klevmo/Ivan Klevmo (Golf I GTI), Gorm Klevmo Møller/Morten Kappelslåen (Volvo 142) og Bjørn Gustavsen/Odd Arne Lundvollen (Volvo PV).