Gå til sidens hovedinnhold

Mot avklaring om norsk VM-søknad i alpint

Artikkelen er over 3 år gammel

19. november avgjør Norges Skiforbund om Narvik eller Hafjell/Kvitfjell blir Norges kandidat til å arrangere alpin-VM i 2027.

Hafjell/Kvitfjell og Narvik har for lengst frontet sine kandidaturer som VM-arrangører. En arbeidsgruppe jobber i disse dager med å vurdere søknadene.

Noe gjenstår

– Noe arbeid gjenstår for arbeidsgruppen som vurderer søknadene fra de to kandidatene. Skistyret har bestemt at gruppen presenterer sin rapport og anbefaling mandag 12. november, sier konstituert generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg.
En uke deretter, mandag 19. november, tar forbundsstyret endelig stilling til hvem som blir Norges kandidat. Alpinkomiteen i Norges Skiforbund vil gi sin anbefaling til det samme møtet.

Utpeke kandidat tidlig

Et alpin-VM i Norge vil først kunne finne sted i 2027. Det har sammenheng med at Trondheim gjør et nytt forsøk på å få ski-VM i 2025.
Til tross for at et mulig alpin-VM på norsk jord ligger mange år fram i tid, vil skiforbundet allerede nå utpeke sin kandidat.
Offentliggjøringen av arbeidsgruppens rapport til styret og alpinkomiteen 12. november skjer åpent.
– I forbindelse med en så viktig avgjørelse og et stort engasjement langt ut over skifamilien, er det helt avgjørende at alle opplever dette åpent og ryddig. Ved å gjøre det på denne måten, får alle lik informasjon på samme tid, sier skipresident Erik Røste.