Jansrud fikk pallplass da Kriechmayr ble diskvalifisert

Kjetil Jansrud ble nummer tre på fredagens superkombinasjon i Bormio.

Kjetil Jansrud ble nummer tre på fredagens superkombinasjon i Bormio. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjetil Jansrud kjørte seg opp på lista og endte på pallen i fredagens superkombinasjon i Bormio.

DEL

Vinstra-alpinisten lå på en sjuendeplass før den avsluttende slalåmen i fredagens verdenscup-kombinasjon. Jansrud utrykte at han ikke var fornøyd med hvordan utfordelen hadde gått, da utgangspunktet foran finaleomgangen ble vanskelig.

Til tross for det: Jansrud imponerte. Han kjørte inn til en foreløpig andreplass etter en godt gjennomført slalåm. Og det så ut til at det kunne bli en podieplass for 32-åringen. Likevel var det en diskvalifikasjon av østerrikeren Vincent Kriechmayr som måtte til.

Både nevnte Kriechmayr og Peter Fill kjørte raskere enn Jansrud, slik at han havnet utenfor pallen. Østerrikeren hadde en hekt under vegs i sitt renn, som gjorde at han ble diskvalifisert ifølge NRK.

– Det er jo helst ikke sånn man vil komme på pallen, men det er en del av sporten. Det vil alltid være folk som enten hekter, eller kjører ut, s sa Jansrud til statskanalen.

– Kan ikke være negativ

Det var Dominik Paris som ledet etter utfordelen. Han hadde 21 hundredeler til Matthias Mayer. Jansrud var 97 hundredeler bak, men bestemte seg for at det ikke skulle plage han mye inn i slalåmen.

– Det er alltid muligheter. Man kan ikke gå inn i en slalåmdel og være negativ, og tenke at det ikke er mulig, men det så vanskelig ut. Jeg hadde mye å ta igjen, men men må jo bare kjempe, og da gikk det fint i dag, sa Jansrud til NRK etter at tredjeplassen var hans.

– Det er nok en av de beste slalåmomgangene jeg har kjørt de siste årene. Det går langt mellom omgangene som er veldig gode, sa han videre.

OL-øvelse

Om to måneder skal alpinistene gjøre opp seg i mellom i nettopp denne øvelsen i OL. Det er godt nytt for Kjetil Jansrud at han viser evne til å kjempe om medaljer i kombinasjonen.

Vinstra-alpinisten har sine beste egenskaper i fartsdisiplinene, men må også kunne regnes med i andre disipliner.

– Det lover bra, men man ser på startfeltet i dag at de beste er veldig raske, sa Jansrud til NTB.

Aksel Lund Svindal deltok ikke i superkombinasjonen. Alexander Aamdot Kilde ble nummer 18, mens Sebastian Foss Solevåg ble nummer 30.

Artikkeltags