Svindal suste ned til seier – Jansrud tok andreplassen

Kjetil Jansrud endte på andreplass, bak Aksel Lund Svindal i Super-G rennet i Kitzbühel fredag.

Kjetil Jansrud endte på andreplass, bak Aksel Lund Svindal i Super-G rennet i Kitzbühel fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Aksel Lund Svindal (35) var i særklasse bestemann under super-G-rennet i Kitzbühel fredag. Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk.

DEL

Svindal kjørte ikke feilfritt, men likevel var det ingen som kunne holde følge med den norske veteranen.
35 år gamle Svindal vant super-G i Kitzbühel også for to år siden. Dagen etter ble han hardt skadd i utforrennet samme sted, og det gjorde at han mer eller mindre mistet to sesonger.

– Litt rart

– Dette var litt rart, for det var helt blikkstille uten noe folk der oppe. Det har bygget seg opp en del trykk foran denne uka. Vi får satse på en bra dag i morgen også, men det er klart at dette var en kongestart, sa Svindal til NRK.
Jansrud var nærmest romerikingen. Han hadde akkurat halvsekundet opp til Svindal. Fjorårsvinner Matthias Mayer var 0,56 sekunder bak på tredjeplass.

Snøfall

Alexander Aamodt Kilde traff ikke like godt som sine mer meritterte landsmenn og tapte jevnt og trutt gjennom hele den forkortede løypa på drøye ett og et halvt minutt. Kilde var 1,53 sekunder bak Svindal i mål.

Det holdt til 12. plass da de 30 første hadde kjørt.
Stort snøfall gjorde at arrangøren så seg nødt til å endre den opprinnelige løypetraseen. Partiet rundt Steilhang måtte gjøres om, og bløt snø i det som er det egentlige målområdet gjorde at målgangen var flyttet til like over Hausbergkanten.

Sjekke kneet

Bjørnar Neteland og Rasmus Windingstad hadde startnummer 33 og 65.
Adrian Smiseth Sejersted skulla ha startet på startnummer 27, men en skade gjorde at han måtte stå over. I stedet ventet trolig en tur til sykehuset i Innsbruck for en sjekk av det ene kneet.
Lørdag er det utfor i Kitzbühel. (©NTB)

Artikkeltags