Værgudene stoppet Kjetil Jansrud og fartseliten

Kjetil Jansrud, og de andre fartsgutta, måtte droppe treningsomgangen onsdag.

Kjetil Jansrud, og de andre fartsgutta, måtte droppe treningsomgangen onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dårlig vær tvang arrangørene til avlyse onsdagens planlagte trening foran verdenscuprennet i utfor i italienske Bormio.

DEL

De tradisjonsrike romjulsrennene i den italienske skimetropolen går torsdag og fredag. Torsdag skal det kjøres vanlig utfor, mens superkombinasjon med utfor og slalåm står på programmet fredag.

Onsdag opplyste Det internasjonale skiforbundet (FIS) at den planlagte treningsomgangen måtte avlyses på grunn av værforholdene.

Vunnet de to siste

Dermed må Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og resten av fartseliten nøye seg med tirsdagens gjennomkjøring som oppkjøring til torsdagens renn.

Svindal, som har vunnet de to siste verdenscuprennene i utfor, hadde niende beste tid på trening tirsdag. Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde var henholdsvis nummer 18 og 21.

Raskest av samtlige var italienske Peter Fill.

Flere endringer

Værforholdene i Mellom-Europa har også tvunget FIS til å gjøre endringer i kvinnenes verdenscupprogram i romjulen. I utgangspunktet skulle det vært kjørt storslalåm i østerrikske Lienz torsdag og slalåm samme sted fredag. Nå blir det motsatt.

Storslalåmrennet går fredag, mens Nina Haver-Løseth og resten av verdenseliten får kortere avstand mellom portene torsdag.

Artikkeltags