Vinden stoppet treningen i Kvitfjell - ekstrarenn avlyst fredag

SKUFFET: Stein B. Olsen, leder av organisasjonskomiteen i Kvitfjell, var skuffet etter torsdagens avlysning.

SKUFFET: Stein B. Olsen, leder av organisasjonskomiteen i Kvitfjell, var skuffet etter torsdagens avlysning. Foto:

Vinden ødela for verdenscuparrangøren i Kvitfjell torsdag. Utfortreningen ble avlyst, og dermed ryker også det planlagte ekstrarennet fredag.

DEL

– Dette var synd. Rett og slett veldig surt, sa en skuffet Stein B. Olsen etter at torsdagens utfortrening ble avlyst.

Utfortreningen skulle etter planen startet klokken 11.00 torsdag, men ble utsatt flere ganger. Klokken 13.00 besluttet juryen å avlyse.

– Det er vinden som har skapt problemer for oss i dag, forteller Olsen i solskinnet i målområdet da beslutningen om avlysning var tatt.

– Vi hadde alt vårt mannskap på plass i bakken som planlagt i dag tidlig, og var klare til å gjennomføre treningen. Forholdene i bakken var topp. Men det blåste så kraftig at vi måtte avvente starten. Så løyet vinden en del på toppen, men da fikk vi andre problemer. Det blåste en uheldig motvind på «Løftet», og da var det rett og slett ikke forsvarlig å kjøre. Løpernes sikkerhet kommer alltid først, understreker Olsen.

Som en følge av at det ikke ble gjennomkjøring torsdag, blir fredagens oppsatte ekstrarenn fra Garmisch-Partenkirchen avlyst i Kvitfjell.

– Det blir løsningen. Vi kjører da utforgjennomkjøring klokken 11.00 fredag. Det må som kjent kjøres en gjennomkjøring i utforløypa før man kan kjøre renn.

– Var det ikke mulig å kjøre både trening og renn fredag?

– Vi hadde et lite håp om det, men det lot seg dessverre ikke gjøre. Det handler om TV-tid på grunn av ski-VM i Seefeld. Vi måtte starte rennet klokken 11.00, og det var ikke mulig å kjøre gjennomkjøringen så tidlig på dagen, forteller Stein B. Olsen.

Dermed blir det bare to renn i Kvitfjell, utfor på lørdag og super-G søndag.

Artikkeltags