(Nettavisen)

Kjetil Jansrud (36) fikk konstatert skade på korsbåndet og leddbåndet etter fallet i Beaver Creek fredag kveld. Det bekrefter Norge Skiforbund i en pressemelding lørdag morgen.

- Vi har foreløpig fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Kjetil reiser hjem med laget mandag, og der vil han få ny vurdering. Det er for tidlig å si noe om eventuell operasjon og skadeomfang, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss.

– Det spøker hardt for OL i Beijing, legger han til.

Les også: Preget etter seieren: - Han er en av mine beste venner

Jansrud falt i en venstresving etter om lag 25 sekunders kjøring av løypa i fredagens super-G-renn i Colorado.

Veteranen fra Vinstra kom seg opp igjen etter noen minutter, og kjørte selv ned til målområdet. Seinere er det altså blitt klart at Jansrud har pådratt seg båndskader i kneet.

Lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde vant det samme rennet i super-G. Han var preget av Jansruds uhell i ettertid, tross triumfen.

- Kjetil er en av mine beste venner og jeg elsker å være på tur med ham. Det er kjipt at han mest sannsynlig ikke blir med videre denne sesongen - håper ikke dette blir en exit for hans del og at han kjemper seg tilbake. For han er en bidragsyter og en utrolig fin kar, og har vært en support for meg uten like, sa Kilde.

Les også: Overrasket over Johaug: - Det der har jeg aldri hørt henne si før

Normalt sett tar det lang tid å trene seg opp igjen etter lignende skader i kneet. Det gjenstår å se om Jansrud kan greie å komme tilbake i løpet av denne vinteren.

Undersøkelsene hjemme i Norge kommer til å gi en bedre oversikt, og Norge Skiforbund melder at de kommer tilbake med mer når omfanget av Jansruds kneskader er klart.

Jansrud har tidligere sagt at karrieren sannsynligvis er over etter denne sesongen. Det har ligget i kortene at verdenscuprennene i Kvitfjell skulle bli hans farvel med aktiv idrett.

- Ja. Det er ikke helt sikkert, men det er med så stor sannsynlighet at jeg velger å si det, sa Jansrud til NTB i starten av november.