Ble nektet å bruke sitteplassene sine i Hamar OL-amfi

Pappa Svein Slåen sammen med sine tre barn, Sverre, Eirik og Håkon som måtte ta av seg L.I.K.-drakta før de fikk komme inn på sin bestilte plass.

Pappa Svein Slåen sammen med sine tre barn, Sverre, Eirik og Håkon som måtte ta av seg L.I.K.-drakta før de fikk komme inn på sin bestilte plass. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sverre (5), Eirik (9), Håkon (11) kom sammen med pappa Svein Slåen og flere andre L.I.K.-elskere til Hamar OL torsdag kveld, men ble nektet å innta sine plasser før barna hadde tatt av seg L.I.K.-drakta.

DEL

Vi besøkte familien på Brøttum fredag kveld, og det var ikke vanskelig å se at hendelsen hadde satt negative spor. Ikke minst hos barna som måtte av med drakta for å få sitte på plassen sin.

Flere tilskuere med L.I.K.-utstyr ble nektet å sittet på bestilte plasser i Hamar OL-amfi i forbindelse med torsdagens Mjøsderby.

Svein Slåen, far til tre av barna som ble nektet, var mildt talt fortvilet over måten de ble behandlet på da de skulle sette seg på sine bestilte og betalte plasser.

Her forteller han om sitt møte med vaktene i Hamar OL-amfi denne kvelden:

– Vi var fire voksne og sju barn, som hadde kjøpt billetter på A-tribunen. Til vår store forskrekkelse fikk vi ikke lov til å sitte på kjøpte plasser, da tre av barna hadde på seg L.I.K-draktene sine. Vi ble henvist til «betongen» av noen direkte utrivelige vakter. Resultatet ble at vi måtte ta av barna draktene og vrenge dem, slik at vi kunne sitte slik «vanlige» familiesupportere gjør. Barna fikk ikke ha på seg de vrengte draktene heller, men måtte bruke dem som sitteputer, sier en frustrert Slåen.

Og han fortsetter:

– Barna reagerte sterkt på dette. De spurte flere ganger om hvorfor de ikke fikk ha på seg draktene sine. Jeg forsøkte etter beste evne å forklare, men dette er bare for tragisk. Jeg lånte bort jakken min, og en genser, slik at de ikke skulle fryse.

– Fikk dere beskjed om hvorfor de måtte ha av seg draktene?

– De ble vel sett på som en trussel, sier Slåen og presser fram et smil.

– Hvorfor skal det være slik, spør en av barna da vi besøkte familien Slåen hjemme på Brøttum fredag kveld.

Det var ikke vanskelig å forstå at de var lei seg for det oppstyret dette skapte på grunn av at de ankom sine plasser i drakta til klubben i sitt hjerte, L.I.K.

– Hvordan ble billettene kjøpt?

– De ble kjøpt gjennom Billettservice. Vi finner ingen opplysninger der om at man ikke kan ha på seg supporterutstyr på valgte plasser. Hadde slike opplysninger fremkommet, kunne vi ha forholdt oss til de. Enten gjennom å bli hjemme, brukt andre klær, eller kjøpt billetter på «betongen». Så lenge denne informasjonen ikke fremkommer, krever vi billettene refundert. Jeg skal sende kontonummeret mitt, sier Slåen.

Maren Lerfald-Hagen Stensby, administrasjons- og arrangementssekretær, blir lei seg og beklager det som skjedde da hun hører om historien.

– Jeg hadde gitt vaktene beskjed om at familie med barn skulle få sine plasser, uansett om ungene hadde drakt eller ikke. Det er klubbens supportere vi vil ha på «betongen». Jeg skal forfølge dette og håper at de som følte ubehag torsdag kveld, blir tatt bedre imot ved neste besøk. Slik skal bare ikke skje. Dere skal vite vi tar dette på alvor, og vi jobber med å bli bedre hver eneste dag, sier Stensby.

– Vaktene sa at det var Norges Ishockeyforbund som hadde bestemt at ingen med bestilte billetter og supporterdrakt skulle få sitte på sine plasser. Stemmer det?

– Ukjent for meg, men jeg skal snakke med NIHF mandag om saken, svarte Stensby.

Artikkeltags