Canadas curlingyndling rett til Norge etter OL-gullet

Det var stas for juniorlaget til Lillehammer CK å hilse på en OL-vinner Kaitlyn Lawes før hun reiste til OL. Nå vender hun tilbake.

Det var stas for juniorlaget til Lillehammer CK å hilse på en OL-vinner Kaitlyn Lawes før hun reiste til OL. Nå vender hun tilbake. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kaitlyn Lawes, som møtte Lillehammer CKs curlingjenter før avreisen til OL, (29) elsker Norge. Etter OL-suksessen i Sør-Korea drar hun rett til Lillehammer med ishockeykjæresten Stephan Vigier (28).

DEL

NTB fikk noen ord med den canadiske curlingprofilen etter at hun og makkeren John Morris slo Norge i semifinalen i mixed double tidligere i uken.
Lawes var imponert over det norske laget, som tok seg langt selv om de ikke er fulltidsproffer, og hun kunne fortelle at hun også har en slags tilknytning til Norge ut over sine bekjentskaper på curlingisen.
– Kjæresten min spiller ishockey for Lillehammer. Vi er begge fra Winnipeg, men han har valgt å spille der borte. Og jeg elsker stedet. Vi fikk to uker der sammen i forbindelse med julen, sier Lawes.

Etterlengtet besøk

Like etter lekene i Sør-Korea setter hun kursen mot OL-byen fra 1994.

– Jeg skal dit om et par dager for å tilbringe tid med kjæresten min. Han har OL-pause, så det er en fin sjanse for oss til å få noen dager sammen. Det får vi ikke under curling- og hockeysesongen på grunn av avstandene, sier hun.
På Lillehammer i romjulen fikk hun blant annet testet hundekjøring. Hun la også ut et bilde på Twitter  som viste henne og kjæresten med hockeykøller i snødekte omgivelser.
– Vi har alltid likt Norge. Og vi har også spilt curling noen ganger i Oslo for en del år siden. Dessuten var det flott å få se OL-byen Lillehammer, sier curlingproffen som tok OL-gull med Canadas kvinnelag i Sotsji for fire år siden.

Blir i Norge?

Vinterens tur til Lillehammer blir trolig ikke hennes siste. Stephan Vigier, som er inne i sin andre sesong for byens ishockeylag, har vært en svært produktiv spiller og kan fort fortsette karrieren i Norge.

– Jeg vil at han skal fortsette å spille hockey så lenge han trives med det og har det moro. Og jeg er sikker på at han vurderer å ta ytterligere et år der borte, smiler Lawes.
Tirsdag var kjæresten på tribunen da hun og Morris kunne juble for gull etter 10-3-utklassing mot Sveits. På veien mot finalen tapte Canada kun én gang, i åpningskampen mot Norge.
Med gullmedaljen rundt halsen kan hun og kjæresten fornøyd sette seg på flyet i retning Norge og Lillehammer. (©NTB)

Artikkeltags