Dommerne i fokus

L.I.K. tapte 3-0 i Stavanger søndag kveld. Tirsdag kveld kan tapet revansjeres i Kristins Hall, når lagene møtes i det andre semifinaleoppgjøret i best av sju.

L.I.K. tapte 3-0 i Stavanger søndag kveld. Tirsdag kveld kan tapet revansjeres i Kristins Hall, når lagene møtes i det andre semifinaleoppgjøret i best av sju.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Dommerparet Tor Olav Johnsen og Petter Hegle kom i fokus under gårsdagens semifinalekamp i Kristins Hall. Stavanger vant 5-4, etter scoring snaut fire minutter ut i sudden death. Dermed leder de 2-0 i kamper.

DEL

Dommerne skapte stor frustrasjon og ute på isen ble det gitt mye juling i flere tøffe dueller. Ikke minst av L.I.K.s Jordan Morrison sekunder i forkant av avgjørelsen i sudden death. Han ga Jimmy Kilpatrick en solid smell, og ble belønnet med matchstraff. Han spiller helt sikkert ikke torsdagens kamp i Stavanger, om han må stå over lørdagens hjemmekamp er ikke klart.

Kamputviklingen:

53 sek: 1-0 Andreas Martinsen (Jordan Morrison-Aleksander N. Rindal))

4,16 min: 1-1 Jimmy Kilpatrick

8,48 min. 2-1 Gino Guyer (R.J. Anderson)

L.I.K. dominerte stort de første 20 minuttene og burde ledet større.

21.03 2-2 Christian Dahl Andersen

25.05 3-2 Jordan Morrison (R.J. Anderson)

25,42: 3-3 Christian Dahl Andersen

33,24 3-4 Ryan MacMurchy

37,48 4-4 Gino Guyer (Justin Boström-R.J.Anderson)

Midtperioden ble dominert av bingodømming og sløvt defensivt spill. Stavanger scoret tre mål på fem skudd! Dommerparet Hegle/Johnsen og deres linjedommere mistet taket på jobben de skulle utføre ute på isen. Det skapte frustrasjon og sinne både i spillerboksen og på tribunen.

3. periode i gang

5 minutter igjen av tredje periode

2 minutter igjen av tredje periode

63,29: 4-5 Martin Strandfeldt

Tredje periode var eneste periode med et ørlite overtak til Stavanger.

Stavanger fikk også trøkk i starten av 4. periode, etter at L.I.K.s Andreas Martinsen på seg en to minutter, etter en kraftig takling.

L.I.K.s varemerke de siste kampene er defensiv trygghet og solid keeperspill. I går var ikke noe av dette på det normale. Normalt er fire mål nok til å vinne.

- Det var ikke patent defensivt og vi ga bort flere billige mål, sa Nilsen.

- De feilene vi gjør sjøl skal vi stå til ansvar for, og de kan vi gjøre noe med. Dessverre kan vi ikke gjøre noe med dommerne, og nå er jeg er flau på dommerstandens vegne. Dette bør være siste gang vi ser duoen Tor Olav Johnsen og Petter Hegle i dette sluttspillet, sa Nilsen.

Etter stemningen å dømme på tribunen tror vi han har bred støtte fra Lillehammer-publikummet.

- Håper virkelig de ansvarlige tar tak i dette, og ikke bruker tid og krefter på at spillere og trenere blir frustrerte. I stedet setter seg ned og finner svar på hvorfor det skjer, sa Nilsen.

- Jeg skylder ikke på dommeren at vi gjør feil og blir straffet med baklengsmål. Jeg er oppgitt over dommerne for at de, selv om de er fire, ikke får med seg ting som skjer. Selv om det her i kveld gikk begge veier, føler jeg at vi var laget som måtte slite mest i motbakker. Det blir tungt i lengden, understreker L.I.K.s trener.

De tøffe duellene satt også spor etter seg. Stavangers Jimmy Kilpatrick og Juha Kaunismäki fikk begge seg en kraftig smell i hodet. Noe soms elvsagt bekymret Stavangers trener Petter Thoresen, som var sikker på følgende:

L.I.K. slår aldri oss i Stavanger! Det har for øvrig ingen andre lag klart i årets serie -og sluttspill.

L.I.K. har likevel vært nære, og kanskje en dag lykkes de. Første mulighet er torsdag kveld.

Kampfakta HER

Artikkeltags