Stort løft for seniorfotballen i Gudbrandsdalen: 6. divisjon blir TV-sendt

SATSER: Mediehuset GD planlegger åtte direktesendte kamper fra 6. divisjon. Anders Espe og Jørn Dissen får sentrale roller i dekningen.

SATSER: Mediehuset GD planlegger åtte direktesendte kamper fra 6. divisjon. Anders Espe og Jørn Dissen får sentrale roller i dekningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi vil løfte fotballinteressen og bringe fram alle de gode historiene, sier ansvarlig redaktør Kristian Skullerud om breddefotballsatsingen i mediehuset.

DEL

LILLEHAMMER: Fotballsesongen i de øverste norske ligaene er i gang for flere uker siden. Om ikke lenge sparkes også ligafotballen i gang i de bredere avdelingene: Deriblant 6. divisjon, som i 2018 blir et satsingsområde for Gudbrandsdølen Dagningen.

– GD ønsker å løfte fram nettopp disse lagene, deres trofaste supportere, spillere, trenere, draktvaskere, vaffelstekere – ja, alle som bidrar til at breddefotballen og lokalpatriotismen lever videre. Derfor har GD inngått et samarbeid med Indre Østland Fotballkrets som innebærer at den ene 6. divisjonsavdelingen denne sesongen bærer navnet GD-ligaen, sier Skullerud.

De åtte lagene i avdelingen, utelukkende lag fra Gudbrandsdalen, vil få hver sin hjemmekamp strømmet direkte på GD-TV. Foran kampene lover Skullerud forhåndsomtaler og grundige reportasjer. Etter sesongen vil ligaens beste spiller bli kåret – og avdelingens beste lag vil få ekstra oppmerksomhet.

Les også: Full fart og mye moro på Fronscup

– Etter kamper som ikke blir TV-sendt, vil de aktuelle hjemmelag få i oppgave å lage sitt helt personlige og subjektive referat fra kampen. Det blir uten noen form for saklighet, sier GD-redaktøren.

SATSER: Kristian Skullerud og GD satser mer enn noen gang på breddefotballen. I 2018 blir 6. divisjon avdeling 1, med lag fra Gudbrandsdalen, kalt GD-ligaen.

SATSER: Kristian Skullerud og GD satser mer enn noen gang på breddefotballen. I 2018 blir 6. divisjon avdeling 1, med lag fra Gudbrandsdalen, kalt GD-ligaen. Foto:

– Klar for folkefest?

Den første kampen GD-TV sender fra GD-ligaen blir oppgjøret mellom Kvam og Vågå, som spilles 1. mai.

– Snakker vi folkefest?, spør Skullerud.

Les også: Lillehammer FK og Sogndal Fotball inngår samarbeid

– Vi tror at dette prosjektet vil løfte fotballinteressen i distriktet ytterligere, og ikke minst vil det gi mange gode historier om fotball – og om alt annet enn fotball – til GDs lesere og TV-seere, sier han.

GD-ligaen består av Heidal, Kvam, Dombås 2, Lom, Otta, Ringebu-Fåvang, Vågå og Øyer-Tretten.

Tradisjonsrik 1. mai-kamp

Ole Petter Brendstuen i Kvam IL forteller at det ikke finnes bedre måter å starte GD-ligaen på enn å sende 1. mai-kamp fra Kvam. Det er vanligvis mye folk i dette oppgjøret, mener han.

– Dette tiltaket synes jeg er kjempepositivt. Før i tida, la oss si 70- og 80-tallet, fikk man referater fra alle arenaer du kan tenke seg i mandagsavisa. Da blir det pratet om rundt kaffebordet og det blir snakket om fotballen som spilles. Det blir veldig bra, sier Brendstuen til GD.

Han mener det er viktig for idrettslagene å få litt ekstra blest rundt sine seniorlag i fotballen, selv om det sportslige nivået ikke er det beste.

– Det er stor interesse for seniorfotballen rundt omkring selv om nivået er 6. divisjon, sier han.

Denne uka var det hvitt på gressplenen til Kvam IL. Brendstuen er likevel klar på at banen skal stå klar til det GD-TV-sendte oppgjøret mot Vågå.

BLIR Å SE: GD-reporter Anders Espe og daglig leder i Kvam IL Ole Petter Brendstuen blir begge å se på GD-TV denne sesongen.

BLIR Å SE: GD-reporter Anders Espe og daglig leder i Kvam IL Ole Petter Brendstuen blir begge å se på GD-TV denne sesongen. Foto:

– Veldig spennende

Torje Sulland er styremedlem i fotballkretsen og har inngått avtalen med GD.

– Dette er med på å øke fokuset på 6. divisjon – og det er veldig spennende. Folkesjela og grasrota av norsk idrett løftes fram. Det finnes et veldig stort engasjement ute i klubbene, og dette kan være med på å vise det tydeligere, sier Sulland.

Han henviser til at Nordland fotballkrets har gjort tilsvarende med sin lokale avis. Han viser også til at flere lokalaviser i Norge har satset mye på nett-TV av breddeidrett med stor suksess

– Dette er et pilotprosjekt som NFF Indre Østland gjør sammen med GD. Dette er noe vi definitivt ønsker å se mer på i framtida, sier Sulland.

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i GD-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags