Førstkommende lørdag møter Lillehammer FK mjøsnabo Gjøvik-Lyn på Stampesletta i den nest siste serierunden i årets 3. divisjon. Begge lag står før kampen i fare for å måtte ta turen ned en divisjon i 2018.

Både på Gjøvik og i Lillehammer spør folk seg nå: Skal vårt lag virkelig spille på nivå fem i norsk fotball i 2018?

Tre lag, Redalen, Raufoss 2 og Flisa, er allerede klare for nedrykk. Den fjerde og siste nedrykksplassen innehar LFK for øyeblikket. Oslo-laget Ready er poenget foran, mens Gjøvik-Lyn er poenget foran der igjen. I teorien kan også Lokomotiv Oslo, som er fire poeng foran Lillehammer, dras med i dramaet før sesongen avsluttes 21. oktober.

Slik ser tabellen ut før helgens mjøsoppgjør:

 

Debatten om hvordan det egentlig står til i et av fotball-Norges mørkeste områder, har gått en rekke ganger. Tidligere i år laget lillehamring Knut-Espen Svegaarden en reportasje fra mjøsbyene. Når slaget mellom mjøsnaboene nå står i 3. divisjon, og i verste fall kan bety nedrykk for taperen, heises debatten igjen.

«I Norge er det 19 fylker. 17 av fylkene har lag i enten eliteserien eller Obos-ligaen. De to som står uten lag blant de 32 beste lagene i norsk fotball er Finnmark – og Oppland, der Lillehammer og Gjøvik holder til», var blant det som sto i reportasjen, hvor flere sentrale fotballpersonligheter rundt Mjøsa var intervjuet om hvor dårlig det står og sto til.

Les debattinnlegg fra Knut-Espen Svegaarden: Ønsker Lillehammer et fotball-lag å være stolt av?