GD sender kampen direkte når Prince Kabeya og Lillehammer FK lørdag avlegger nabobyen litt lenger sør langs Mjøsa et besøk.

For GD er dette er prøveprosjekt som vil fortsette når høstkampene kommer i gang. I samarbeid med OA vil det være lokaloppgjørene mellom lag fra OAs region og GDs region det er snakk om å sende.

For Lillehammers toppscorer vil dette bli en spesiell kamp. Prince er nemlig mestscorende av alle i 3. divisjon avdeling 2 når 11 serierunder er unnagjort. Ni mål har 22-åringen fra Follebu banket inn, på et Lillehammer-lag som har variert i prestasjonene så langt i sesongen.

– Jeg synes vi har vært veldig gode framover på banen, men samtidig har vi sluppet inn en del enkle mål, mener Prince, som studerer ved Høgskolen i Lillehammer ved siden av å spille fotball.

Scoret to mot Lyn

Han har virkelig slått til i Lillehammer-drakta etter overgangen fra FK Gjøvik-Lyn midtveis i fjorårssesongen.

– Jeg trives i alle fall veldig bra. Vi har spilt mange gode kamper i vår, men har kanskje ikke fått riktig så god uttelling som vi hadde håpet.

Seinest forrige helg scoret han to ganger i 4–2 tapet mot topplaget Lyn. Han ble også kåret til Lillehammers beste spiller av GD.

Gode minner

Prince har fortsatt flere kamerater som spiller i FK Gjøvik-Lyn, og han ser fram til å møte dem på Gjøvik stadion.

– Flere av de jeg kjenner forsvant fra klubben etter fjorårssesongen, men noen er der fortsatt. Jeg ble kjent med mange fine mennesker på Gjøvik og har gode minner fra de to årene jeg spilte der.

– Så det blir en spesiell kamp for deg?

– Helt klart. Mitt mål er alltid å bidra til at laget kan vinne fotballkamper, men jeg må innrømme at det hadde vært ekstra moro å score på Gjøvik stadion, gjerne et avgjørende mål også, sier Prince med et smil.

Han fylte nylig 22 år, og gratulasjonene på Facebook tyder på at han fortsatt har mange venner i FK Gjøvik-Lyn.

– Jo da, og jeg hadde ei god tid på Gjøvik, selv om jeg mesteparten av tida følte at jeg var andrevalg som spiss, ikke minst den sesongen Markus Naglestad (nå i Sandefjord i eliteserien) spilte der.

Tett og jevnt

Prince spilte i alt 51 kamper for FK Gjøvik-Lyns førstelag og scoret fem mål. For andrelaget ble det ti mål på 20 kamper.

Statistikken for Lillehammer er atskillig bedre. På ti kamper på høstsesongen i fjor scoret han fire ganger. I vår er det altså blitt ni mål på 11 kamper.

Det er ingen tvil om at nettopp Prince er spilleren å se opp for i lørdagens mjøsderby på Gjøvik stadion.

– Jeg tror det blir en tett og jevnt, slik alle kampene i denne divisjon er. Faktisk er nivået på 3. divisjon denne sesongen ikke langt etter nivået i 2. divisjon i fjor, mener han.

Kampstart er klokka 15.00. Sendingen starter 14.55.