Her hopper Ellan (16) fra Heidal ned fjellsiden i junior-VM

Ellan Skogum fra Heidal gjorde sakene sine meget bra under Freeride Junior Tour tirsdag.

Ellan Skogum fra Heidal gjorde sakene sine meget bra under Freeride Junior Tour tirsdag. Foto:

Ellan Skogum (16) fra Heidal konkurrerte med verdens beste juniorer i frikjøring i tirsdagens konkurranse i Freeride Junior Tour. Før start brukte de helikopter for å gjøre fjellsiden sikker for snøskred.

DEL

– Jeg må si meg godt fornøyd med at jeg ble nummer ti i dagens konkurranse i konkurranse med verdens beste juniorkjørere. Fjellsiden vi kjørte var lang og bratt, og mange datt på grunn av den dype snøen. Før start kom det en meter nysnø, og helikopter ble brukt for å "bombe" fjellsida med tanke på snøskred, sier Skogum.

Han er et resultat av miljøet i alpintrekket på Lemonsjøen og frikjøringsklubben Trollhøe Høkkers. Tirsdag kjørte han ned fjellsida Quellspitze i Østerrike under konkurransen som er en del av frikjøringskonkurransene i Freeride – verdens største konkurranse innenfor sjangeren. Målet er å kjøre ned en fjellside på en best mulig måte der en gjør triks nedover.

– Linja jeg kjørte ned hadde varierte forhold. Med gode og faste forhold i toppen gikk det fint, men når jeg kom lenger ned var det færre som hadde kjørt og jeg mistet farten på grunn av den dype snøen. Jeg visste hele tiden hvor jeg var, men det sto heller på de enorme snømengdene. Jeg kunne selvfølgelig hatt mer fart, men en 10. plass er jeg godt fornøyd med, sier heidølen.

Han har kjørt flere konkurranser i utlandet før og han begynner å bli et godt kjent navn i Norge der han deltar jevnlig i konkurranser.

Artikkeltags