Risvoll med brudd i ryggen etter det dramatiske fallet

Her treffer Dennis Risvoll fra Vågå en fjellklippe i et hopp under frikjøring i Østerrike.

Her treffer Dennis Risvoll fra Vågå en fjellklippe i et hopp under frikjøring i Østerrike. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Frikjører Dennis Risvoll fra Vågå brakk en hånd og pådro seg to mindre brudd i en ryggvirvel etter at han falt dramatisk i Freeride World Tour i Østerrikke onsdag.

DEL

Det er Freeride World Tour som melder dette på sin egen hjemmeside etter at Risvoll krasjet stygt mot slutten av sitt løp onsdag. De melder at han blir bra dersom han får nok hvile.

- Det har vært en jævlig dag, men Dennis har to brudd i ene armen og brudd på to ryggvirvler. Bruddene i ryggen ser ukompliserte ut, men han er veldig sliten og har sterke smerter. Konkurransen og plasseringen var ikke viktig i dag, sier samboeren til Dennis, Kaja Vik. 

Les hva Risvoll sa til GD før onsdagens konkurranse.

Fram til helt mot slutten av løpet kjørte Risvoll nærmest prikkfritt, og skulle bare avslutte rennet sitt med et hopp ned en mindre klippe. Det var da det gikk ordentlig galt. Risvoll bommet på landingen og landet midt på noen steiner.

Det så veldig dramatisk ut der Risvoll rullet videre nedover snøen, før han til slutt ble liggende helt stille til hjelpemannskaper kom til stedet. Et helikopter kom og fraktet han bort.

Konkurransen gikk ned fjellet Wildseeloder i Østerrike. I realiteten går det nesten rett ned fra toppen med en bratthetsgrad på opp mot 70 grader. Ned fjellet skulle Risvoll prøve å velge den råeste linja, samt ta de mest spektakulære triksene. I fjor gikk han helt til topps i konkurransen.

Svenske Kristofer Turdell vant onsdagens konkurranse, foran Logan Pehota fra Canada og Reine Barkered på tredje plass. I sammendraget ble Dennis Risvoll nummer seksten, som betyr at han dessverre er ute av årets Freeride World Tour.

Med fallet sitt ble han ikke blant de fjorten beste som går videre til neste runde i frikjøringskonkurransen. I fjor kom Risvoll helt til finalen i Verbier i Sveits. Det var for øvrig ikke bare Risvoll som falt stygt i konkurransen. Det var et par svært stygge fall, men til alt hell ser det ut til å gå bra med alle de fire personene som datt.

Dette er fjellet som frikjørerne kjørte ned onsdag morgen, hvor Dennis Risvoll krasjet.

Dette er fjellet som frikjørerne kjørte ned onsdag morgen, hvor Dennis Risvoll krasjet.

Artikkeltags