– Veldig stas å vinne denne prisen

To lokale elever fikk Pierre de Coubertin elevpris. Fra venstre: Per Erik R. Mæhlum (Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre), prisvinner Andrine Korslund fra Gausdal videregående skole, tidligere olympier Mikko Kokslien, prisvinner Johannes Bjølverud Aas fra Nord Gudbrandsdal vidaregåande skule avd. Otta og fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

To lokale elever fikk Pierre de Coubertin elevpris. Fra venstre: Per Erik R. Mæhlum (Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre), prisvinner Andrine Korslund fra Gausdal videregående skole, tidligere olympier Mikko Kokslien, prisvinner Johannes Bjølverud Aas fra Nord Gudbrandsdal vidaregåande skule avd. Otta og fylkesordfører Even Aleksander Hagen. Foto:

Pierre de Coubertin elevpris er en årlig verdipris som tildeles én avgangselev på hver av de fem videregående skole i Oppland med idrettsfag.

DEL

Skolene det gjelder er: Nord-Gudbrandsdal vgs., Valdres vgs., Lena-Valle vgs., Hadeland vgs. og Gausdal vgs. Pierre de Coubertin.

– Veldig stas

Andrine Korslund, som gå på Gausdal vgs., og Johannes Bjølverud Aas fra N. Gudbrandsdal vgs. avd. Otta, var de to lokale elevene som fikk prisen.

– Det er veldig stas å vinne denne prisen. Jeg synes det viser hvor mye jeg har jobba hele veien. Det var veldig fint å komme hit og få prisen overrakt høytidelig sammen med de andre prisvinnerne. Da gikk det litt mer opp for meg at jeg faktisk hadde vunnet noe som var litt stort, sa Andrine etter prisutdelingen.

Prisen gis på vegne av den internasjonale Pierre de Coubertin-komiteen, en komité som støttes økonomisk og faglig av Den internasjonale olympiske komité (IOC).

For 10. gang

Som Norges, og Nordens eneste medlemsskole av i alt 25 skoler i verden, er det Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin som i samarbeid med Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre og Norges Olympiske museum vil formidle prisen.

En pris som i år deles ut for 10. gang. I tillegg til diplom og medalje fikk de 5 vinnerne et motivasjonsstipend på kr 1500 fra Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre. Motivasjonsstipendet gis med et ønske om at vinnerne av elevprisen også i framtiden vil fortsette å være gode forbilder i sine lokalsamfunn, opptre som ambassadører for Olympismen og ikke minst dele sin kunnskap både nasjonalt og internasjonalt.

Etter prisutdelingen var prisvinnerne og deres foreldre/foresatte invitert på middag i en av de eldre stuene på Maihaugen.

Internasjonale kriterier

Det er den respektive skoles Idretts fagavdeling, som i samråd med skolens ledelse avgjør hvem som fortjener prisen. Vinneren skal kåres ut ifra kriterier gitt av den Internasjonale Pierre de Coubertin-komiteen. Hvem som kåres til vinner av prisen er uavhengig av hvilket utdanningsprogram eleven tilhører, men eleven må være avgangselev på vg3.

Her er alle de fem prisvinnerne: Andrine Korslund, Guro Bakken Andresen, Pål Dalberg, Johannes Bjølverud Aas og Håkon Håvelsrud Odden, sammen med prisutdelerne Per Erik R. Mæhlum, Mikko Kokslien og fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Her er alle de fem prisvinnerne: Andrine Korslund, Guro Bakken Andresen, Pål Dalberg, Johannes Bjølverud Aas og Håkon Håvelsrud Odden, sammen med prisutdelerne Per Erik R. Mæhlum, Mikko Kokslien og fylkesordfører Even Aleksander Hagen. Foto:Prisvinneren må ha vist at hun/han har klart å kombinere skolegang med idrett eller kultur på en utmerket måte, og etterlevd Pierre de Coubertins motto ved å se fremover – snakke åpent og handle vennlig.

I faget aktivitetslære/kroppsøving må eleven ha vurdering som karakteren 5 eller 6. Hvis ikke denne karakteren oppnås kan eleven kompensere med karakteren 5 eller 6 i minst ett av følgende fag: fransk, historie, geografi, samfunnsfag, kunst/kulturfag og musikk. 

Må være aktiv utøver

Eleven må ha vært aktiv idrettsutøver, eller trener, ved siden av skolegangen og/eller utøvd en kunstart (musikk, dans, drama) på høyt nivå. I tillegg bør eleven ha vist samfunnsansvar gjennom å ha påtatt seg frivillig arbeid i lag, foreninger, eller som tillitselev på skolen. 
Det er også ønskelig at eleven har deltatt i minst ett av skolens internasjonaliseringsprosjekt og er motivert for å søke høyere utdanning.
Et sentralt kriterium er at eleven har opptrådt etter de olympiske idealer, som et meget godt forbilde for andre!

Artikkeltags