Otta tilbake på tabelltopp etter arbeidsseier mot Dombås

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

På en fantastisk sommerkveld torsdag 24. mai tok Otta imot Dombås til oppgjør i GD-ligaen.

DEL

Innsendt kampreferat Otta-Dombås2De siste årene har det gått en kule varmt i disse oppgjørene og med varmt sommervær og et Dombås-lag som har innledet sesongen tamt, samt et Otta-lag med full pott, var det ventet at dette oppgjøret ikke skulle skille seg ut fra tidligere oppgjør i så måte.

Hjemmelaget har det spillemessige overtaket i store deler av 1. omgang og skaper flere sjanser. Men bortelaget er på ingen som helst måte helt underlegne og skaper farligheter på kontringer, lange diagonale baller og innlegg fra sidene.

De har blant annet en mulighet der de kommer tilsynelatende alene med keeper og avslutter forbi keeper. Men en Otta- forsvarer får reddet ballen på streken og ballen blir klarert. Likevel er det vertene som skaper klart mest der det teller, foran mål.

Det er dermed fortjent idet hjemmelaget går opp i føringen etter en halvtime. Andreas Espelund Berget får ballen ute på sin høyreside og curler ballen bak i feltet på 1.-touchen.

Vi slipper imidlertid Dombås litt for lett inn igjen i kampen ved å miste konsentrasjon og ved mange farlige balltap på egen banehalvdel.

Chris Løften har løpt seg fri på lengste stolpe og er sikker når han plasserer inn det herlige innlegget fra Berget til 1-0.

Vi slipper imidlertid Dombås litt for lett inn igjen i kampen ved å miste konsentrasjon og ved mange farlige balltap på egen banehalvdel. Selv om gjestene ikke produserer veldig mange farlige avslutninger på Ottas keeper, så gjør vi feil som gir dem gode muligheter til å straffe oss. 

Jobber hardt for å stresse oss

Utligningen kommer likevel litt ut fra ingenting. De får lagt inn fra sin venstreside og vår keeper og midtforsvaret kommuniserer dårlig og dermed får ballen gå helt over til bakerste stolpe hvor gjestenes spiss rager høyest og stanger inn 1-1 fra meget kloss hold. Noe heldig scoring, men de jobber hardt for å stresse oss og får uttelling.

Etter sjanser så hadde nok Otta fortjent å gå til pause med ledelse, men vi er litt uheldige/udyktige foran motstanders mål og skaper problemer for oss selv i forsvar de få gangene Dombås kommer andre veien. Lagene går dermed til pausepraten med 1-1.

2. omgang

2. omgang svinger litt frem og tilbake de første minuttene, men etter å ha tvunget seg tilbake til initiativet i kampen så får vi også uttelling foran mål. Selvsagt er det igjen Chris Løften som ekspederer en pasning fra Hans Hagen Svastuen i mål. Et av mange herlige forarbeid fra Svastuen og Løften er naturligvis sikker som banken.

Otta leder 2-1 etter 58 spilte minutter.

Selv om vi får 2-1 nokså tidlig i 2. omgang og har tilsynelatende god kontroll en stund der, så vet vi at Dombås ikke kommer til Otta og gir opp. Begge lag skaper en del farligheter etter 2-1, og for Dombås er det helt klart på dødballer de skaper mulighetene sine.

Ri av stormen

Vi henger litt i tauene der en stund, men klarer heldigvis å ri av den lille stormen og kriger og løper oss rett og slett til den avgjørende scoringen. Vi er aggressive på midtbanen og vinner ballen høyt. Kristian Kleppe forserer med ballen i beina som få andre gjør ham etter her i dalen og får til slutt spilt vakkert igjennom til Even Olstad, som plasserer ballen utenfor keepers rekkevidde og inn i det ettergivende nettet til herlige 3-1.

Kampuret viser 81 minutter og kampen er mer eller mindre avgjort.

Noen strakser senere fortjener nevnte Kleppe scoring da han klokkerent smeller ballen i stolpen fra 18 meter, men ballen spretter ut igjen i feltet og blir klarert etter litt kaos i Dombås-forsvaret.

Dombås klarte til tider å gjøre livet surt for vertene, men de ble rett og slett fraløpt utover i 2. omgang.

Gjestene er tomme for energi nå og vi har et stolpeskudd til før kampen avsluttes på absolutt herligste vis da Mowlid Osman Aden og Even Olstad kombinerer flere ganger seg i mellom og trer seg gjennom en skokk med Dombås-forsvarere før Mowlid setter vakkert punktum med en fortjent scoring og 4-1.

Poengene ble igjen på Otta, noe som var veldig fortjent hele kampen tatt i betraktning. Dombås klarte til tider å gjøre livet surt for vertene, men de ble rett og slett fraløpt utover i 2. omgang.

Otta er dermed tilbake på sin fortjente tabelltopp etter at Vågå hadde fått lånt den noen dager. Vågå er forøvrig Ottas neste motstander i toppkamp førstkommende torsdag, 31. mai.

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i GD-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags