Gå til sidens hovedinnhold

Hjelmeset rasende på Swix

Artikkelen er over 14 år gammel

Langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset (35) mener det er Swix sin feil at han ikke tok medalje på gårsdagens sprint i ski-VM.

LILLEHAMMER: Hjelmeset ble slått ut i semifinalen i den klassiske skisprinten under ski-VM i Sapporo i Japan i går fordi han brakk staven i siste sving før oppløpet.

Feilvare

– Staven knakk rett av da jeg satte den med stor kraft i bakken. Den skulle tålt dette. Feilvare, sier Fjellhug/Vereide-løperen til Bergens Tidende.

Hjelmeset er er sikker på at han ville kommet til finalen hvis han ikke hadde brukket staven. I stedet ble det syvendeplass etter seier i B-finalen.

Skyllebøtte

Rett etter løpet ga Hjelmeset en skyllebøtte til Swix-direktør Randi Sætershagen og Bjørn Bakken, ansvarlig for rennservice i Swix.

- Vi er veldig lei oss, sier Sætershagen, som opplyser til BT at selskapets eksperter nøye vil studere bruddstedet for å finne ut om det kan ha vært en svakhet ved materialet i den spesielle staven.

To medaljer for Swix

Swix har siden 2003 produsert stavene sine i Kina, men etter tilsvarende spesifikasjoner og med samme strenge kvalitetskrav som den gangen stavene ble produsert på Lillehammer.

PS Både Astrid Jacobsen og Eldar Rønning gikk begge med Swix-staver da de tok tok henholdsvis gull og bronse på sprinten i går.