Også Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Robert Johansson, Anders Fannemel og Andreas Stjernen ble lest opp da den foreløpige troppen på seks mann ble presentert under en julelunsj i Øyer onsdag ettermiddag.

Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud kjemper om den siste plassen i troppen. Den tas ut torsdag.

Overraskende

Robin Pedersen er det mest overraskende valget i troppen. Han vant to strake kontinentalcuprenn (COC) i finske Ruka sist helg.

Helgen før var det Lindvik som vant to renn på Lillehammer. Da ble det 3.-plass og 16.-plass for Pedersen.

– Robin Pedersen sikret kvoteplass, og vi velger å fortsette med praksisen der den som sikrer kvoteplass også får sjansen i hoppuka. Robin har imponert kraftig i COC-åpningen. De to seierne i Finland viser en tøff hopper som vi er veldig spent på å få se i hoppuka, sier landslagssjef Alexander Stöckl, som legger til:

Treningen avgjør

– Marius og Halvor kjemper om den siste plassen. De blir vurdert etter trening onsdag kveld og torsdag morgen. Først da lander vi den sjuende plassen på laget.

22-åringen Pedersen er sønn av tidligere landslagshopper og -trener Trond Jøran Pedersen. Han var norsk landslagssjef fra 1992 til 1998 og har også trent de svenske hopperne i to perioder.

Den tysk-østerrikske hoppuka starter i Oberstdorf 29. desember og avsluttes i Bischofshofen søndag 6. januar. (©NTB)