Robert Johansson mistet ledelsen i Raw Air til Stefan Kraft

Robert Johansson mistet ledelsen i Raw Air da Stefan Kraft slo ham med 18,2 poeng i kvalifiseringen i Granåsen onsdag.

Robert Johansson mistet ledelsen i Raw Air da Stefan Kraft slo ham med 18,2 poeng i kvalifiseringen i Granåsen onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stefan Kraft hoppet 135,5 meter og var klart best i onsdagens kvalifisering i Granåsen. Han overtok ledelsen i Raw Air fra Robert Johansson.

DEL

Johansson ledet 12,9 poeng foran Kraft etter tirsdagens renn i Lillehammer, men ble slått av østerrikeren med 18,2 poeng i kvalifiseringen i Granåsen. Før torsdagens verdenscuprenn leder Kraft sammenlagt 5,3 poeng foran nordmannen.

– Jeg bommet litt i timingen og fikk det travelt. Så prøvde jeg å hente det på kulspissen, og det er ikke så lurt, sa Johansson til NRK og avviste at det gjør ham stresset at han mistet ledelsen til Kraft.

– Kraft gjorde et fantastisk hopp. Han fikk kontakt med skiene med en gang, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

– Robert gjorde et ålreit hopp, men var litt mer ruskete i satsbevegelsen, bremset litt i første flyfase og greide dessverre ikke å sette et fint nedslag.

Alle de sju norske kvalifiserte seg med god margin til torsdagens verdenscuprenn, som også er det sjuende av ti renn i Raw Air. Etter det rennet gjenstår bare skiflygingen i Vikersund.

Robert Johansson hoppet 128 meter og ble nummer åtte i kvalifiseringen. Dermed var han tredje beste nordmann. Johann André Forfang (127 meter) ble nummer fem og Andreas Stjernen (127,5) nummer sju. Sistnevnte avslutter karrieren med torsdagens renn.

– Jeg kjente med en gang jeg kom hit at jeg klarte å finne litt tilbake til meg selv og greide å gjøre de normale tingene, sa Stjernen til NRK om å hoppe på hjemmebane.

Marius Lindvik ble nummer 22, Robin Pedersen 28, Thomas Aasen Markeng 37 og Halvor Egner Granerud 39.

– Det er veldig positivt at alle er med. Første steg er tatt, sa Stöckl om at alle kvalifiserte seg.

Artikkeltags