Fire hoppere flyttes opp på A-landslagsnivå

Lagbildet ble tatt under Raw Air. Flere av de unge hopperne som deltok får plass på A-landslaget i 19/20-sesongen.

Lagbildet ble tatt under Raw Air. Flere av de unge hopperne som deltok får plass på A-landslaget i 19/20-sesongen. Foto:

Av

Flere unge hoppere får fast plass på A-landslaget i 19/20-sesongen. Søre Ål-hopperen Robert Johansson kom naturligvis med på laget.

DEL

På herresiden får Robin Pedersen, Marius Lindvik og Thomas Aasen Markeng sjansen, mens Ingebjørg Bråten rykker opp på kvinnesiden. Alle de fire deltok i verdenscuprenn sist vinter. Markeng og Bråten fikk i tillegg sjansen under Seefeld-VM.

Ikke alt er klart

Landslagssjef Alexander Stöckl lot seg imponere da Pedersen, Lindvik og Markeng var innom på verdenscuplaget sist vinter. 

– Robin, Marius og Thomas er tre spennende utøvere som alle har vist gode prestasjoner i flere sammenhenger. Vi tror de kan være med og styrke gruppen som skal kjempe på øverste nivå. I tillegg til sportslige kvaliteter, synes jeg at de også er ganske forskjellige type personer som kan bidra til lagets kultur, sier Stöckl. 

– Hvilke hovedmål har du og A-landslaget satt foran 2019/20-sesongen? 

– Målene til kommende sesong er ikke satt hundre prosent siden vi ønsker å involvere utøverne i prosessen, men ønsker selvfølgelig å vinne flere renn og kjempe om topplasseringer under turneringer, mesterskap (VM i skiflyging) og i verdenscupen, sier østerrikeren. 

Støtteapparatet styrkes

SIKKER: Robert Johansson var naturligvis sikker på elitelaget.

SIKKER: Robert Johansson var naturligvis sikker på elitelaget. Foto:

 

Støtteapparatet rundt hoppjentene styrkes ved at Henning Stensrud kommer inn som trener. Jermund Lunder fortsetter som landslagstrener, men vil ha noe redusert reisebelastning kommende vinter. 

– Henning er ansatt som trener for jentelaget fordi vi ønsker hans kompetanse faglig og som person. Han har lang fartstid som trener, med flere suksessfulle junior-VM-er bak seg og flere år som trener for gutta på COC-nivå og daglig trener for verdenscup herrer. Han har mye å tilføre gruppa. Jermund har fortsatt sin rolle som trener for jentene, men vil være mer hjemme fremover. Det betyr mindre reising på konkurranser. Dette betyr i all hovedsak at vi har flere ressurser som kan bidra inn mot jentene kommende sesong, sier landslagssjef Christian Meyer.

Overrasket alle

– Hvorfor får Ingebjørg Bråten opprykk til A-landslaget? 

– Ingebjørg har vist en evne til å ville utvikle seg. Hun jobber iherdig med å ta ut sitt potensial som skihopper. Hun har vist enkelthopp i konkurranser hvor nivået er oppsiktsvekkende, senest i Seefeld-VM. Hun har en bronsemedalje fra lagkonkurransen, der hun overrasket alle med sterk hopping. Ingebjørg har i tillegg kvaliteter som person som styrker gruppedynamikken i laget, sier Meyer om Etnedal-jenta. 

Jentenes hovedmål er å vinne verdenscupen sammenlagt individuelt. Maren Lundby har vunnet to år på rad. 

På herresiden har Kenneth Gangnes (ny servicemann) og Andreas Stjernen lagt opp. 

Uttak A-landslag hopp 19/20: 

Kvinner: 

Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal), Maren Lundby (Kolbukameratene), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta). 

Menn: 

Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg). 

Artikkeltags