Johansson med femteplass i skiflyging i Oberstdorf

Robert Johansson ble beste norske hopper i  Oberstdorf med sin femteplass.

Robert Johansson ble beste norske hopper i Oberstdorf med sin femteplass. Foto:

Av

Robert Johansson og Johann André Forfang sørget for to nordmenn på topp åtte i Oberstdorf. Ryoyu Kobayashi tok sin tiende verdenscupseier for sesongen.

DEL

Johansson hadde en svært bra dag i tyske Oberstdorf. Hopp på 211,5 og 229 meter sikret lillehamringen en sterk femteplass i et jevnt verdenscuprenn.

7,3 poeng opp til tredjeplass

Verdenscupleder Kobayashi tok en ny verdenscupseier etter sterke hopp på 224 og 234 meter. Det var halvpoenget foran hjemmehåpet Markus Eisenbichler. Tyskeren utfordret Daniel- André Tandes bakkerekord på 238,5 meter, men landet meteren bak i finaleomgangen.

Johansson hadde 7,3 poeng opp til Stefan Kraft på tredjeplass og 12,6 poeng opp til rennvinner Kobayashi.

Hoppet lengst

Johann André Forfang hoppet lengst av de norske med et hopp på 230,5 meter i finaleomgangen. Det var 26 meter lenger enn førstehoppet og sendte Tromsø-hopperen i en suveren, midlertidig ledelse, men førstehoppet gjorde at 23-åringen endte til slutt på 8. plass.

Daniel-André Tande klarte ikke å utfordre egen bakkerekord lørdag. Den regjerende VM-vinneren i skiflyging hoppet 206 og 214 meter, noe som holdt til en samlet poengsum på 394,3 poeng og 14. plass.

Halvor Egner Granerud fulgte på plassen bak Tande. Asker-guttren landet på 198 meter i tunge forhold og gikk inn i finaleomgangen som dårligste nordmann med en 22.-plass, men slo tilbake med et hopp på 220 meter i finaleomgangen.

Andreas Stjernen ble dårligste nordmann med hopp på 204,5 og 201,5 meter. Trønderen måtte dermed ta til takke med en 23. plass.

Artikkeltags