Robert Johansson endelig tilbake på pallen igjen

Lillehammer-gutten Robert Johansson ble nummer tre i finske Lahti søndag.

Lillehammer-gutten Robert Johansson ble nummer tre i finske Lahti søndag. Foto:

Av

Robert Johansson fikk en solid opptur da han ble nummer tre i verdenscuprennet i hopp i finske Lahti søndag. Polske Kamil Stoch vant overlegent.

DEL

Med svev på 127,5 og 124 meter ble Johansson treer bak Stoch og japanske Ryoyu Kobayashi i den finske storbakken.
Stoch var tilbake i gammelt slag da han svevde hele 132,5 meter i første omgang. Med 129 meter i finalehoppet vant han med overlegne 17,2 poeng på Kobayashi, som hoppet 124 og 129,5 meter.
Johansson endte 20,8 poeng bak vinneren. Han tok med det sin sjuende individuelle pallplass i verdenscupen.

Opptur

Johanssons hopp var en solid opptur etter at det norske hopplaget ikke klarte å kvalifisere seg til finalehoppingen i lørdagens lagkonkurranse.

– Det er deilig. Jeg er flinkere i dag til å komme meg ned på underlaget. Jeg må bare være litt hard med meg selv i den bakken her, sa Johansson til NRK etter sitt første hopp.
Halvor Egner Granerud hoppet seg opp fra 14.- til 5.-plass med et godt svev på 128 meter i finaleomgangen. I første omgang landet han på 118,5 meter.

Bismak

Granerud var ikke helt fornøyd etter konkurransen.

– Jeg vet ikke jeg, altså. Jeg er jo fornøyd med å bli nummer fem. Sistehoppet var et godt hopp, sa han til NRK.
Også Johann André Forfang avanserte med et godt siste hopp. Han klatret fra 11.- til 7.-plass etter å ha lagt på tre meter til 125,5 meter i finaleomgangen.
Med det endte alle de tre norske hopperne inne blant de ti beste.
Daniel-André Tande falt og pådro seg en kneskade på trening fredag, mens Andreas Stjernen falt under prøveomgangen lørdag. Ingen av dem hoppet søndag.

Artikkeltags