Lundby med ny andreplass på hjemmebane

Maren Lundby svevde lengst av alle, men endte med nok en andreplassplass på Lillehammer.

Maren Lundby svevde lengst av alle, men endte med nok en andreplassplass på Lillehammer. Foto:

Maren Lundby svevde lengst av alle i lørdagens hopprenn i Lysgårdsbakken, men kom til kort i finaleomgangen og havnet på 2.-plass for annen dag på rad.

DEL

Verdenscup på LillehammerSelv med rennets lengste hopp på 101,5 meter klarte ikke Lundby å ta sin første seier for sesongen. Hun måtte se seg slått med 4,9 poeng av russiske Lidia Jakovleva. Ema Klinec fra Slovenia havnet på tredjeplass.

God statistikk

Lundby ble dermed toer for annen dag på rad under verdenscupåpningen på Lillehammer. I fjor var hun på pallen i alle rennene, og med lørdagens plassering fortsatte hun den gode statistikken. Hun går også inn som leder av verdenscupen.

I finalehoppet strakk ikke Lundby seg lenger enn 88,5 meter, og Jakovleva fikk en grei jobb som siste kvinne utfor.

Silje Opseth hoppet 92,5 meter og lå på 13. plass etter første omgang. I finalen gjorde hun et svev som var halvmeteren lenger og klatret med det til niendeplass.

Klinte til

Anna Odine Strøm klinte til og imponerte med rennets nest lengste hopp. 20-åringen fløy 100 meter ned i 98-metersbakken og lå på 7.-plass før finaleomgangen. Der slo hun av 9,5 meter og endte til slutt på 11.-plass. Med det sikret hun en solid norsk laginnsats.

Ingebjørg Saglien Braaten hoppet 85 meter og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Den japanske stjerna Sara Takanashi ble diskvalifisert fra rennet etter å ha blitt tatt i hoppdresskontrollen.

Lørdagens renn var det andre av tre på Lillehammer denne helgen. Søndag skal hopperne i aksjon i den store bakken. Da blir det også kåret en sammenlagtvinner av Lillehammer-trippelen. (©NTB)

Artikkeltags